tenkes Nekem jelenleg a legrégebbi gépem egy (akkor) középkategóriás acer aspire 5, 10. gen intel i5, csak hogy tudd kb korban hová tenni. Amikor megvettem win10 és win 11 alatt hozta a 8 órás böngészést, videónézést, mondjuk úgy átlagfelhasználást. Az év 362 napján töltőn van a gép. Pont a napokban volt az egyik kivétel, amikor vinnem kellett valahova magammal és Ubuntu 24.04 alatt hozott 7 óra 35 perc üzemidőt, amikor is 5%-nál visszaraktam tölteni. Tekintve, hogy újkorában is kb. 30 perccel kevesebbet bírt Ubuntu alatt, mint Win alatt és nyílván valamennyit degradálódott már az akksi, cserébe pedig feltehetően javítottak mind2 rendszerben az energiagazdálkodáson, pont eszembe sem jutna csak 80%-ig tölteni az akksit, mert az mondjuk nekem kb 1 óra plusz üzemidőt jelent. Tegyük fel, most kb 5? éves a gép, mondjuk 10 éves korában rá fog férni egy új akksi, ami jelenleg 22 ezer birodalmi forint, de addigra vagy nem lehet hozzá kapni már, vagy nincs értelme életben tartani, esetleg más baja is lesz.
Mindent összevetve neked van igazad és emlékszem, hogy a manualban is le van írva ez a szösszenet, hogy hálózati üzemmódban nem nagyon piszkálja az akksit az elektronika.