klt openSUSE Leap (lépés - ugrás) ez a "stabíl", openSUSE Tumbleweed (gördülő - amit a westerekben látunk gaz-bokor amit fúj a szél) ez a rolling.
Én is úgy tudom, mint te, hogy a rolling a "felszín" ...
ez a folyamatosan fejlesztett (development) és vagy "jó" egy-egy új csomag vagy éppen debugos !!!
- Ezt (verzió, állapot, KIADÁS) követi a Leap, ami "azért stabíl" mert csak a bevált elemek kerülnek bele!
Majd az "Enterpise" (üzleti, vállalati) ami FIZETŐS, és ha jól tudom: LTS !!!
Nos, "jogos" a felvetésed (kérdésed). És nagyon OKOS !!! ("Ha kidobnak az ajtón ... Menj be az ablakon !!!")
- A helyzet az, hogy a "teljes palettát: végig zongoráztam" !!!
Leap - Tumbleweed és minden média: DVD full ISO 4+ Gb, Live cca 600 Mb, Net Install cca 300 Mb
Minden verzióban jelen van a PROBLÉMA !!!
Pendrive - USB boot ...
Mindig formáztam, és volt, hogy MX Live USB készítővel MX alatt, volt mikor W10 és Rufus használatával.
A hiba KONSTANS !!!
Még olyan "próbálkozásom is volt" amiben a Windows-os support által javasolt "Szűz telepítés"-hez
hasonlóan igyekeztem kiszürni a régi log, config és egyéb "maradványokat" (mivel root és home partíciót
akartam és a home tartalmaz az előző telepítésböl fájlokat ... de a saját adatállomány miatt nem formázhatom !!!)
- Töröltem mindent amit találtam - de ez sem hozott változást !!!
Egyetlen "potenciális verzió" maradt ki a próbálkozásbokból ...
egy órával ez előtt jutott eszembe.
64 bites korszakot élünk. Az én gépem is ilyen. Tehát kézenfekvő volt ez paraméter.
- De, ha bele gondolok, éppen a 32 bites verzió lenne az aminek "támogatnia kellene"
a "nem mai" (öreg, öregebb) gépeket - tehát legalább a driverek nem lehetnek azonosak a 64 verzióval.
Holnap megpróbálom a 32 bites telepítőket ...
/Vagy, még előbb az: ACPI telepítést (utólag, a telepített rendszerre) és a konfigurációt próbálom !!!