tenkes
Központilag irányítják erőszakosan a flotta összes gépét. Én max 1 hétig halaszthatom a frissítéseket, aztán jön Erős Pista és mindenáron lefuttatja a gépemen a frissítéseket...
Még ez sem lenne baj ugye, csakhogy iszonyat hosszú ideig tart amíg frissül a rendszer. Aztán ezidő alatt erősen instabil. Sok restartot kér. Én addig nem tudok dolgozni. Visszatérő fura anomáliákat okoz a telepített rendszeren.
Vissza néztem a jelentéseimet és 2 havonta elcseszi a frissítés a napomat és fél napig tart visszaállítani a gépet harcképes állapotba.
Legutóbb mikor a Microsoftnak panaszkodtam egy instabil szerverre, fél évig tartott kielemezniük a problémát, és közölték hogy tudatában vannak a tasklist.exe gyengeségének de sajna nem tudnak vele mit csinálni, próbáljam meg a programomat átírni hogy lehetőség szerint irtó kevésszer futtassa a windowsnak ezt az elemét... Nem igazán látom náluk az akaratot, hogy javítsanak bármin is. Csináltam egy trükköt Windowson, hogy megkerüljem a rendszer limitációit. Csak ugye a Windowson okkal vannak dolgok másképp, mert ha nem úgy lenne, összeomolna, nem bírná. Szóval egy szakálas Linuxos trükköt vetettem be hogy egy sima single threaded processt multi threadedre vàltoztassak. Linuxon ps -aux a megfelelője annak, amit Windowson igényeltem. Linuxnak meg se kottyan 40x kiadni ezt a parancsot egyidőben, lemértem. Windows elhasal ha túl gyakran ugyan ezt kérem tőle. Azt se bírta cérnával, amikor 20 màsodpercenként kértem process listet. Ugyanis Windowson hajlamosak beragadni processzek csak úgy, mert kedd van pl. Szóval én menedzseltem a processeimet, hogy tutira ne legyenek halott szálak stb. Eredmény, min. 400x sebesség növekedés, és korábban 1 hónapig tartó feladatok pár nap alatt simán megvannak. A Windows Server nem erre van kitalálva. Az a gyengepont. Most migrálom át Rocky Linuxra. Önmagában az hogy átpakoltam Linux alá dobott még a sebességen. Most az a baj, hogy az adatbázis szerver nem bírja az ostromot ezért mesterségesen belassítottam a dolgokat. (a programozók unalmas élete...)
Jelen esetben nálunk sok programozó közül én vagyok az egyetlen aki WSL2-t használ, abban Ubuntut, és még az újonc srácnak ajánlottam, ő lett a másik. Mások megítélése szerint nem standard setupot használunk, és sok ezer bizonyíték van arra hogy jó a Windows úgy ahogy van... Másfél éve leálltam jelenteni a hibákat, szarok bele magasról.
Engem az zavar, hogy tudom mennyire más Linux alatt ugyan ezt csinálni. Nincs ez a sok fölösleges probléma. Amúgy is kijut bőven minden napra valami. Csak nálunk a Windows az isten... Hát ők tudják, nekem annyival tovább tart egy feladat amennyi extra időt igényel a cél eszköz karbantartása...