klt Az alaptelepítések eltérnek, hidd el egyszerűbb így, mint a 4 disket tartalmazó amdgpu-s desktop telepített rendszerét átvarázsolni a 2 lemezes intel-nvidia optimus laptopra 🙂
Hiszek én, hogyne hinnék, pláne vasárnap, mikor hála Istennek fokozottan ateista vagyok. :-D
Mióta van lehetőségem VirtualBox helyett külső lemezre telepíteni fórumtémák miatt eléggé eltérő rendszereket, csodálkoztam rá, hogy milyen jól viselik a Linuxok a hardverkörnyezet változását.
Hurcolom a külső lemez(eke)t a gépeim között és meglepően jól működnek keresztbe-kasul, bár a legtöbb azért annyiban hasonló, hogy mindben valamilyem i-s proci van és valamilyen integrált videokártya.
Az asszony kinőtte az SSD-jét, klónoztam egy nagyobbra és az eredetit áttettem egy másik végét járó gépbe.
Ő még mindig azt írja számítógépnévnek magáról a terminálban, hogy hp8440 (vagy mi), de a burkolatára SNSV van tipográfiázva.
Meglepően jól megy rajta az örökölt rendszerből verziófrissített Trixie.
Mindegy, a friss telepítés a biztos, és hamar meg is leszel vele, pláne amikor már a szkripttel dolgozol.
Elvileg a verziófrissítés is időigényes, de most (ha nem volt extra elakadás, rendszer-visszaállítás), akkor gyorsan megvoltam vele, jöttek le rohamtempóban a csomagok az i5-ös és i7-es proci jó ütemben levezényelte a csomagok cseréjét.
Szerintem egy friss telepítés, az adatok átmásolása, a beállítgatás tovább tartott volna, bár az is igaz, hogy nekem nincs csodaszkriptem, legfeljebb manuálisan végrehajtandó jegyzetem.