klt Bár így már nem is annyira érdekes 🙂
Dehogynem! Mekkora! Hát ez tök jó!
A külső meghajtóra telepített Mint alól írok, méghozzá úgy, hogy a Ventoy menüjéből bootoltam! :-)
Mivel, béna vagyok, van egy háromsoros hibaüzenet, de megnyomom a „bármelyik billentyűt” és bebootol.
Az eredeti terv az volt, hogy a neked viszonozandó szívességek számát 4617-ről 4616-ra csökkentem, ebből az lett, hogy 444tibit követve nagyjából megvan, már csak a hibát kell benne megkeresned és nem megismételni. :-D
A külső lemezre telepített rendszer /boot/grub/grub.cfg fájlában próbáltam megkeresni az erre a rendszerre vonatkozó részt. (Mivel nem értek hozzá, talán nem a megfelelő részt jelöltem ki és másoltam, ebből van a hibaüzenet.)
menuentry 'Linux Mint 22 Cinnamon' --class linuxmint --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'gnulinux-simple-cf4986c2-4bb5-449a-bed7-3598d9d0778d' {
recordfail
load_video
gfxmode $linux_gfx_mode
insmod gzio
if [ x$grub_platform = xxen ]; then insmod xzio; insmod lzopio; fi
insmod part_gpt
insmod ext2
set root='hd2,gpt3'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd2,gpt3 --hint-efi=hd2,gpt3 --hint-baremetal=ahci2,gpt3 cf4986c2-4bb5-449a-bed7-3598d9d0778d
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root cf4986c2-4bb5-449a-bed7-3598d9d0778d
fi
linux /boot/vmlinuz-6.8.0-38-generic root=UUID=cf4986c2-4bb5-449a-bed7-3598d9d0778d ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-6.8.0-38-generic
}
Ezt tettem be a VTOYEFI /grub/grub.cfg fájljába a
ventoy_cli_console
boot
}
és
function img_common_menuentry {
set ventoy_compatible=YES
set ventoy_busybox_ver=32
unset LoadIsoEfiDriver
közé.
Remélem, ez segítség neked.
Szerk: Megnéztem, mert a nagy izgalomban nem sikerült elsőre megjegyezni, de most már biztos, a
recordfail
load_video
gfxmode $linux_gfx_mode
részre panaszkodik, ezekkel kapcsolatban írja, Can't find..., de ha nem nyomok semmilyen gombot, idővel akkor is túllép rajta automatikusan, szóval ez se gond végül is, csak én a haldokló tetű-lassú lemez miatt minden ilyet hatványozottan érzékelek. Lehet, hogy SSD-ről ez tulajdonképp észre sem venném.
A legelső elem a „Linux Mint 22 Cinnamon” a Ventoy menüjében, kiválasztom és indul „az ugyanazon diszken másik partíción terpeszkedő már telepített rendszer”.
Alapvetően tehát jók vagyunk. A tökéletes verziót majd te szervírozod, ha lesz hozzá kedved, időd.