Ennyi. Ma van az "endof10".
Vagy magánfelhasználóknak jövő ilyenkor, ingyen. Vagy vállalati felhasználóknak 2028-ban ilyenkor, előfizetésért. Felfogás kérdése.
A neten már jó ideje megy, de mostanában csúcsosodik ki a "csakazértis csakazértsem" kemény mag, azok a felhasználók, akik soha, egyik Windows változatról sem váltottak sehová, mert a régi mindenre alkalmas és kiforrott, az új pedig csak és kizárólag használhatatlan lehet. Rejtély, hogyan jutottak el a W10 használatáig.....
Megjelenés óta megy az utálkozás a gombokról, menükről, teljesítményről, vélt és valós szoftverösszetevőkről, miközben az első W11 mindössze egy újradizájnolt W10 volt, és csak a 24H2 megjelenése hozta el a lényegi változásokat, miközben az sem volt egy teljesen újraírt rendszer.
Ha ennyi változás sem megy, hogyan lesz ebből Linux a gépeken?
Persze több frakció van:
- Akkor beállítom az ESU-t és még egy évig van időm ezen gondolkodni, vagy váltok simán W11-re, az is olyan jó, mint a W10. Na, az ő véleményük alig olvasható, gondolom simán megteszik, működik minden tovább és kész.
- Nem váltok én sehová, és főleg nem fogok 60 naponta egyetlen egyszer sem bejelentkezni az MS fiókba (ahol előre minden szinkronizálást le lehet tiltani, így kb. annyi adatot szolgáltat, mint a neten lógó Windows maga). Letiltok mindent és használom valami víruskeresővel.
- Ha az MS így én is úgy, majd jól felteszek egy linuxot! Bár az rejtély ez még miért nem történt meg, ha az MS ennyire nem szimpatikus.
- És van az egyszeri felhasználó, aki érzi, hogy valamit kellene csinálni, csak épp nem nagyon van infója hozzá. Most akkor nem fog menni a W10, vagy vírusos lesz, vagy mit lehetne helyette használni?
Ez az utóbbi halmaz az, ahol én látok némi reményt az új linux felhasználókra, de csak akkor, ha kapnak elég információt és segítséget hozzá.