Köszönöm szépen a tippet. Megpróbáltam, aztán eljátszottam még korábbi változatokkal is, de sikertelenül. Az ajánlott 173.9 nem fut mert minimum Windows 8 kell neki, a korábbiak pedig menet közben akadnak el, mondván, nincs jogosultságom szolgáltatás indítására (rendszergazdaként bejelntkezve).

A WinFSP telepítője rendben lefut, majd néhány perccel később megjelenik egy ablak amely arról tájékoztat, hogy digitálisan aláírt szoftverre lenne szükség.

A sok próbálgatás közben azt vettem észre, hogy egy nagyon régen nem látott érzés telepedett meg bennem, annyira régi, hogy eleinte nem is tudtam eldönteni, hogy ez most valami új, vagy tényleg a múltam kísért... Aztán meg is lett: a 80-as években jártak kézről-kézre kazetták és azokat dugdostuk a magnóba, hogy vajon melyik játékot lehet elindítani róluk. Volt amelyik működött, volt amelyik nem. Aztán később, talán a 90-es években már CD lemezekkel csináltuk ugyanezt: akkoriban úgy (is) lehetett szoftverhez jutni, hogy valakinek a sokadszorra másolt, Isten tudja honnan származó lemezeit csereberéltük, amit persze mások is tovább másoltak és csereberéltek, és hát akkoriban ismerkedtem meg ezzel a furcsa izgalommal, hogy na, ezt vajon fel lehet telepíteni...? Működni fog?
Más téma: a Windows újra-aktiválást nem sikerült megúszni. Őszintén szólva nagyon paráztam attól, hogy túl régi már az aktiváláshoz, és akkor se Windows, se Virtualbox, semmise működik... de az legalább sikerült.
Érdekes kontrasztja van a mai világnak – le kell töltögetni ilyen-olyan változatokat azon az alapon, hogy vagy sikerül működésre bírni vagy nem, aztán néhány perccel később az ember egy automatával beszélget angolul és egy őskövületnek számító Windowst aktivál.