Ubuntu – témák telepítése és alkalmazása
sokahtemenKöszi hogy tudok mac os x-es tálcára válltani??
Leo01Emerald témákat értelemszerűen az Emerald Theme Manager-rel telepíthetsz (Rendszer/Beállítások/Emerald Theme Manager), de ha jól emlékszem egy dupla kattintás az emerald téma fájlon is betölti azt. Widgetek/screenletek/gadgetek tekintetében először azt kellene eldöntened, hogy pontosan melyik programot is szeretnéd használni. Pl: Screenlets, gDesklets, Google Gadgets, stb. Ezekről találsz leírásokat itt a fórumon, illetve a blogokban is.
Előfordulhat,hogy a Rendszer/Beállításokban alap esetben a "Emerald Theme Manager" nem jenik meg. Ebben az esetben a Synaptic-kal telepíteni kell az Emerald csomagot. Ugyan ez vonatkozik a compiz-settings-maneger-re is amennyiben a "megjelenés panel" vizuális effectek-ben nem jelenne meg a negyedik beállítási lehetőség amivel 3D-s effectek csalhatók elő. Jó szórakozást!
Leo01GDM témákra: Rendszer/Adminisztráció/Bejelentkező ablak Az XMMS egy a Winamphoz hasonló felületű audio lejátszó program, ha jól emlékszem a Hardy-ban már nem található meg, helyette használd inkább az Audacious-t, ami szintén hasonló felületű és ugyanúgy használja a Winamp (a 2.x-es verzió) skinjeit.
Leo01ha az egyszerűbb programokat kedveled (klasszikus 2.x winamp) akkor audicious Ha a wmp-t kedveled inkább arra sok aleternatíva van, pl amarok, exaile, rithmbox, bmpx, suse 11.0 alapértlemezett lejátszója (nem jut eszembe a neve, FIXME). ezek nem olyan csicsásak, de jó a funkcionalitásuk, főleg az amaroknak
sokahtemenKosszi a amorakot es a rithmbox-ot telepitettem
Próbáltam terminálban checkinstallal egy amsn kiegészítőt telepíteni, amit előzőleg kicsomagoltam az asztalra (tar.gz vol...): Hibaüzenet: zolka@zolka-laptop:~$ sudo checkinstall [sudo] password for zolka: checkinstall 1.6.1, Copyright 2002 Felipe Eduardo Sanchez Diaz Duran This software is released under the GNU GPL. The package documentation directory ./doc-pak does not exist. Should I create a default set of package docs? [y]: '/home/zolka/Munkaasztal/aMSN Live-1.0' ***************************************** **** Debian package creation selected *** ***************************************** /usr/bin/checkinstall: line 1166: dpkg-architecture: parancs nem található This package will be built according to these values: 0 - Maintainer: [ root@zolka-laptop ] 1 - Summary: [ '/home/zolka/Munkaasztal/aMSN Live-1.0' ] 2 - Name: [ zolka ] 3 - Version: [ 20080625 ] 4 - Release: [ 1 ] 5 - License: [ GPL ] 6 - Group: [ checkinstall ] 7 - Architecture: [ i386 ] 8 - Source location: [ zolka ] 9 - Alternate source location: [ ] 10 - Requires: [ ] Enter a number to change any of them or press ENTER to continue: Installing with make install... ========================= Installation results =========================== make: *** No rule to make target `install'. Stop. **** Installation failed. Aborting package creation. Cleaning up...OK Bye.
sokahtemenna, banshee a suse11 gnome-os lejátszója. ez egyébként már tud videót is. És hogy nem sorotam fel több audicious-hoz (így kell írni?) hasonló programot, az azért van mert nem tudok, meg nem kell, ez a legjobb úgy is. Természetesen ebből is van egy rakat.
Leo01rithmbox az ubuntu alap zenedoboza. Vagy valami egyéb ubunut változatot használsz? Csak azért kérdem, mert azt elvileg nem kell telepíteni. egy baj a rithmboxszal az hogy nincs equalezer.
zolikaDBez a checkinstall csak ellenőrzi a telepítést? csak gondolom, a nevéből. Vagy azt is akarsz? én a build-essentials, dpkg-dev csomagokat raknám még fel, hátha segít. Ha ez csak ellenörző, akkor előtte ./configure, make, make install. Ha ezt tudom, akkor nem tudom.
sokahtemenRhythmbox és equalizer
sokahtemen:( :( :( Nem tudok tar.gz-t telepíteni... Nem tudom, hogy kell! DE tudni akarom! Segítsetek please!