csuhas32
Ezen az alapon a "linux" sem figyel oda nagyjából semmire, mivel a fórum tele van kérdésekkel, ahol valami nem működik. 🙂
Szerintem egyelőre nem világos, hogy mi a gebasz oka, nem is feltétlen csak linuxon jön elő. A linux esetén meg annyi a változó, hogy még nem nagyon tudtam kibogarászni a netről a megoldást. Van ahol frissítéssel jött és ment a probléma, van ahol a fenti X11/Wayland beállítás segített (nem csak egy parancs, több is van), van ahol hasonló probléma jött elő, de gyakorlatilag minden Chromium alapú böngészőnél, és van ahol a hardveres gyorsítás piszkálása hozott eredményt.
És akkor még ott van, hogy honnan lett feltéve, hagyományos csomagból, Flatpakból, stb..
Ha valaki megszokott egy böngészőt nehezen lehet átállni róla, ilyenkor nem nagyon van más, mint végigmenni a neten található "megoldásokon", hátha bejön valamelyik.
Én először az Edge menüjében tiltanám a hardveres gyorsítást, ha nem jön be, átállítanám Waylandra, ha az sem akkor feltenném más csomagból/konténerből és ott is próbálkoznék.