De fáj, mert ez valami mást is jelent.
Volt Mártának egy jó kérdése:
KiralyMarta most futtatás le az általad írt parancsokat. A sudo reboot után újra indul a gép, jön a grub, és csak tty1 kéri a nevem jelszavam majd megkapom a promptot. Hogyan kapok grafikusfelületet ?
Amire én rossz választ adtam:
csuhas32 Félek, sehogy. Ott valami nem sikerült. :-(
Eldöntöttem, hogy valami nagyon nem sikerült ezzel a zárt meghajtó telepítéssel és úgy se történne jó egy startx-re.
Pedig ez a rendszer még Xorg-ot használ alapértelmezetten, szóval simán meg lehetett volna próbálni kiadni ezt a még általam is ismert parancsot és nagyon valószínűleg el is indult volna az X.
(A körülmények ismeretében kértem volna, hogy startx > ~/startx.txt parancsot adjon ki, még ha az X erre nem is indul, egy következő indításnál a Recovery-ből grafikus környezetet kapva simán be tudta volna másolni ide a tartalmát, ami szintén adhatott további nyomot egy esetleges hibakereséshez.)
Az én tudásom nincs akkora, mint a tiéd, szerintem én ezután nem találtam meg volna az általad fellelt kerülőmegoldásnak címkézett megoldást, egy a kerülőmegoldást is megkerülő dolgot javasoltam volna: telepítse fel Márta a GDM3-at és azt állítsa be a LightDM helyett alapértelmezettnek.
Azt gondolom, hogy ez talán az én szerény tudásom mellett is egy működő, használható végeredményt adott volna.
Hiba volt nem kiadatni egy egyszerű startx-et. Ezt elszúrtam.