KiralyMarta : NVIDIA driver (open kernel) metapackage használata innen: nvidia-driver-580-open(zárt tesztelt)
Tegnap neked ez volt telepítve:
KiralyMarta 550.163.01
KiralyMarta Most törlöm ezt az Ubuntut és vissza teszem LMDE 7-t, ha csak ezzel kapcsolatban nincs kérdés.
Ezt most én megint nem értem. Miért törlöd azt ami működik és teszed fel a helyére, ami nem?
Korábban ezen a gépen elfért 3 Linux is, most én a helyedben mellé telepíteném a működő Ubuntunak az LMDE 7-et, amivel kísérletezni szeretnél.
Az Ubuntun látsz nvidia-driver-550-et, azt ki tudod választani? Azzal működik?
Ha az Ubuntu működik az 550-es driverrel, akkor az LMDE-nek is kellene, akkor azon csak valami nincs jól beállítva, de ha az Ubuntun se megy ez a kártya az 550-es driverrel, akkor én az LMDE-re is az 580-ast próbálnám valahogy feltenni.
Erre az irányra jó útmutató lehet a @klt által adott információ:
klt legalább 570-es driver kell már neki, az meg nincs a Debian tárolójában.
Ezért letöltöm az nVidia honlapjáról a .run fájlt, és azzal telepítem. Szépen megcsinál mindent, és végeredményben működik is.
Másrészt azt sem teljesen értem, hogy hogyan jött ez az LMDE, miért nem jó az Ubuntu, vagy mivel az Ubuntun jól muzsikál ez a kártya, az Ubuntu alapuló Linux Mint?
A Linux Mint-nek is Cinnamon a felülete, mint az LMDE 7-nek, a Linux Mint-re viszont fel lehet venni az ubuntus külső NVIDIA tárolót [abban már ott az 580] és a Linux Mint-en ott a grafikus felületen futó Driver Manager névre keresztelt alkalmazás a zárt meghajtóprogramok telepítésére.
Nekem elsőre ezek a meglátásaim.
Én a helyedben mindenképp megnéznék egy Linux Mint 22.2 Cinnamont ezen a konfiguráción. De te azt csinálsz, amit akarsz. :-)
(Találtam egy ilyet, ezt csak úgy ideteszem, hátha még jól jön.
https://github.com/devleonardoamaral/debian-nvidia-installer)