Kutyó
A zárt forráskód annyit jelent, hogy boldog-boldogtalan nem nézheti/szerkesztheti kedve szerint, ha megteszi és kitudódik, annak komoly következményei lesznek, jogi következmények, de attól a tudást nem tiltja senki és semmi...
A szabadalmi oltalom annyit tesz, hogy ha xy feltalált valamit és azt szabadalmaztatta, akkor azt te nem használhatod fel a kedved szerint (illetve attól is függ milyen szabadalom, de ettől most tekintsünk el), mert ha megteszed és nem volt rá engedélyed, akkor megint jogi következmények lesznek, de senki sem tiltja, hogy azt a valamit te találd fel... Ha meg használni akarod, akkor bizony fizetős. Olyan szabadalom és vagy tulajdonjoggal még nem találkoztam, ami titkos lenne, lehet, hogy van, de sok értelme nincs, mert akkor a kedves delikvens honnan tudná?
Tényleg ne forszírozd tovább, mert megint kezded magyarázni a hülyeséget.
Hogy a témához is szóljak, én nem vagyok ilyen optimista, a videokártyák árai se tértek vissza a megszokott tartományba, csak mérséklődtek a korábbi árból, ugyanez lesz a ram-oknál is. Miért csökkentenék, ha így is megveszik? Csak az a baj, nem csak a ram-ok árai fognak elmenni, hanem mindennek az ára, amiben memória van, telefon, ssd, tv stb.. Idővel valószínűleg ez is mérséklődik, de nem lesz a régi. 300%-kal (hasraütöttem) fel ment a ramok ára, ez szerintem a legjobb esetben is max a felével fog visszamenni, tehát, ezt is megszívtuk