warp
Lehet, hogy nem is kell piszkálni a sorrendet.
Bocsánat, ezt most csak úgy idemásolom egy internetes keresés eredményeként:
Method 1: Using the ASUS Boot Menu (Fastest)
Shutdown your computer completely.
Plug in your external DVD drive (if applicable).
Turn on the computer and immediately and repeatedly press the Esc key (or F8 on some models) to enter the Boot Menu.
Select your DVD drive from the list using the mouse or arrow keys.
If it boots to Windows, repeat the process and ensure you select the "UEFI: [DVD Name]" option.
Method 2: Via BIOS Settings (F2)
Turn on the computer and press F2 to enter the UEFI BIOS.
If you are in EZ Mode, you can usually see the Boot Priority on the right side. You can drag the DVD drive icon to the first position. If you are in Advanced Mode (press F7 to switch if necessary):
Navigate to the Boot tab.
Select Boot Option #1.
Choose your DVD/CD-ROM drive from the list.
Press F10 to save and exit. Select "OK" to restart.
Eszerint Esc vagy F8 a gomb, ami típustól függően meghívja a boot menüt, ezt kellene nyomni a gép indítása után, aztán kiválasztani a megjelenő menüből DVD-t.
Sorrendváltoztatás: Te látod a BIOS-t én sajnos nem. Nekem is volt régen modern ASUS alaplapom, amiben lehetett egerészni is, de én ezeket a dolgokat nem szoktam megjegyezni, mert kicsit ösztönösen is megtalálom, amit éppen kell.
Talán valahogy úgy volt, hogy alul ott voltak a különböző bootolható eszközök és amelyik bal oldalról számolva a legelöl volt, arról bootolt. Talán úgy volt, hogy amit akartam elsőnek, azt egyszerűen arra a helyre húztam, aztán elmentettem a változásokat. De ez annyira bizonytalan emlék, lehet, hogy teljesen fals.
Nem írja véletlen magáról, hogy milyen alaplap?
Szerk: Hülye vagyok, itt feljebb a Method 2-nél írja.
Fordítós magyarul:
2. módszer: A BIOS-beállításokon keresztül (F2)
Kapcsolja be a számítógépet, és nyomja meg az F2 billentyűt az UEFI BIOS megnyitásához.
Ha EZ módban van, általában a jobb oldalon látható a rendszerindítási prioritás. A DVD-meghajtó ikonját az első pozícióba húzhatja. Ha Speciális módban van (szükség esetén az F7 billentyűvel válthat):
Navigáljon a Rendszerindítás fülre.
Válassza az 1. rendszerindítási opciót.
Válassza ki a DVD/CD-ROM meghajtót a listából.
Nyomja meg az F10 billentyűt a mentéshez és kilépéshez. Az újraindításhoz válassza az „OK” gombot.