agnoxy Engem biztos nem bántottál meg. Még csak azt sem biztos, hogy ördögtől való ötlet esetleg a systemback.sh-t egy system update funkcióval kibővíteni (de az is lehet, hogy teljesen felesleges az bele).
Tudni kellene, egyrészt, hogy az eredeti grafikus Systembackban az miért volt ott, mit és hogyan csinált, miért választottad azt, hogy abból az alkalmazásból egyedüliként ezt a funkciót használod, milyen pluszt adott ez neked...
Az is lehet (én most úgy nézem), hogy neked csak erre a system update részre lenne külön szükséged, nem is kellene beletenni a systemback.sh-ba, hiszen valójában azt csak azért indítanád, hogy ezt a visszapótolt funkciót használd belőle.
Ahhoz hogy megvalósuljon, amit szeretnél, le kellene írnod pontosan, hogy mi az óhajod.
Feltettem egy kérdést, szerintem okkal. Ezt szeretném, ha megválaszolnád. Nem miattam, hanem magad, az elérendő célod érdekében. Nem baj, ha elsőre nem sikerült jól megfogalmaznod, elég pontosan leírnod, mit szeretnél. Mindig próbálhatod újra leírni, jobban körülírni.
Miért a grafikus felületű Systemback System update funkcióját használtad rendszerfrissítésre? Milyen pluszt adott az neked a rendszer saját frissítési módszeréhez képest? Egyéb más funkcióját (pont készítése, visszaállítás) nem is használtad a grafikus felületű Systembacknek?
Szerk: Elsőre annyit sikerült megtudnom, hogy az AI azt írja, hogy a grafikus felületű Systembackben a System update gomb megnyomásakor készült egy pont, majd lefutott a rendszerfrissítés.
Akkor ez nagyon közel van @klt updateréhez, bár ő azt nem kézzel indítja, hanem ütemezetten (gondolom, tőle fizikailag távol lévő, de általa felügyelt rendszerek automatikus, de biztonságos frissítésére használja, ha gubanc van, ssh-n be tud avatkozni).