De az egyrészt harmadik fél kezében van (tehát lehet, hogy az be tud jutni), másrészt, ha jól tudom, a túloldalon lévő félnek meg kell adnia valamilyen kódot, hogy én bejussak. Ez pont fordított felállás, mint amit én szeretnék. Én a másik fél nélkül is be tudjak lépni (köztünk a bizalom teljes, de amott még ez a kódmegadás is túl nagy feladat, akkor inkább menjek én át), viszont más meg semmiképp.
De ha már ilyen kódmegadós, akkor a magam részéről valahogy a rustdesk.AppImage-ben jobban megbíznék, hisz az legalább nincs feltelepítve, esetileg fut, amikor megbeszéljük.
klt Viszont headless szerver távoli adminra van megoldásom 🙂
A szívességből üzemeltetett szerveren (összesen 3 db ilyen van, és olyan is van köztük, aminek nincs publikus IP-je, folyamatosan NAT mögött van 🙂 ) reverse tunnelt nyitok a VPS-emre.
A VPS-em mindig elérem mindenhonnan, és egyfajta ugródeszkának (is) használom.
Bemegyek SSH-n a VPS-emre, onnan meg SSH-n lépek a localhost kijelölt portjára, ami viszont a célszerver vissz-alagútja. 😎
És már bent is vagyok akár a NAT mögötti szerver konzolján.
🤓
Én csak a Csuháska vagyok, ezt nem sikerült megugranom, ez már magasiskola nekem. Jó nekem itt a profik árnyékában a hátsó sorban, így is sok mindent megtanultam.