Amikor elsőre rákerestem a AX211-re, akkor azt kaptam, hogy Linux alól az 5.14-es kerneltől kezdve megyen Linux alól, míg az AX201-re ez 5.2-től igaz ehhez az is kell, hogy a linux-firmware és (ha van ilyen csomag a te rendszereden) akkor a firmware-iwlwifi elég friss legyen.
Bár ez már régen volt SUSE-n, de itt, bizony nem volt mindegy, melyikkel fut a rendszer.
Ezért kérdeztem, hogy melyik kernellel fut a rendszered, de (még) nem írtad, aztán rájöttem, hogy valamennyire erre is használhatnám a keresőt. A net szerint: „openSUSE Leap 15.6 is built on the Linux 6.4 kernel”. Akkor ez kipipálva, ezzel nem lehet gond.
Ha már kaptam lspci kimenetet is, megeresztettem egy keresést azzal is.
A "00:14.3 Network controller: Intel Corporation Alder Lake-P PCH CNVi WiFi (rev 01) linux"-ra olyanokat hoz főként, ahol az eszköz él csak a kapcsolat instabil. Az ubuntus szerint ebben az esetben backport-iwlwifi-dkms csomagot kell telepíteni és az /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf fájlban elhelyezett options iwlwifi 11n_disable=1 swcrypto=1sort elhelyezni. Utóbbi egybevág az arch-os találattal.