lala2 Meg fogsz vetni, mint egy ágyat.
Az igény onnan indult, hogy a várhatóan a közeljövőben szükségem lesz egy magammal vihető gépre, amit az ideiglenes tartózkodási helyemen több-kevesebb kompromisszummal tudok majd használni.
(Laptoppal eddig csak annyi tapasztalatom volt, hogy hébe-hóba nyomkodtam a céges HP-t és Acert. Egészen a ping elindításáig és az ipconfig kiadásáig eljutottam. Sőt, már a local IP-címet is viszonylag gyorsan át tudom írni Windowsban.)
Megvettem a lapost, a Dellre esett a választás. A feltérképezett kínálatból nem a legkisebbet, de nem is a legnagyobbat választottam.
Fél nap Windows ismerkedés után OpenSUSE 15.6 ment fel a Win helyére.
A rendszert szinte teljesen belaktam, pár dolgot kipróbáltam. A multimédiás csomagokat nem volt kedvem felszenvedni, ez a feladat még előttem van, de elnapoltam.
Így, az asztali mellett kicsi a 14"-os kijelző, nem szívesen ülök előtte. Tényleg arra tartogatom, hogy ha át kell szelnem a nagy vizet, legyen mit magammal vinnem.
Tetszett, hogy nulla idő alatt felébred altatásból, de gyorsan rájöttem, hogy ha napokig altatom, akkor be kell dugni a villanyba.
A kijelző jól látható, a billentyűzet is teszi a dolgát. Egeret persze dugtam rá, a tapipad nem az én világom.
Hát kb. itt tartok, ennyit tudok elmondani.