Htibi De én most visszatérek.
Megcsináltam Virtualboxban egy gépet, végül 2 magos CPU-t kapott, végrahjtási csúcs 40%-on, RAM 4GB, 20GB-os lemezt kapott. Ezen megcsináltam a 2x-es XFCE telepítést, annyit tettem hozzá az alaphoz, hogy telepítettem a Virtualbox Guest Additions-t, mert így használhatóbb a cucc.
Ez volt a kiindulási alap. Ezután klónoztam a gépet, és az elsőn lefuttattam a csodaszkriptet. Először kértem az extra programokat, de másodszor már nem.
A másolat maradt az eredeti, kiinduló, arra föltettem a GIMP-et, hogy majd kipróbáljak valamit. Aztán úgy döntöttem, beállítom ott is a GRUB-ot 0 várásra, és az autologint, így könnyebb ugyanazt mérni.
Ránézésre most a két gép egymás mellett:

A legelső, amit lemértem, a boot idő. Módszer: VBoxban kiválasztottam a gépet, majd a telefonomon stoppert indítottam egyszerre azzal, ahogy leütöttem az Enter-t. Akkor állítottam meg, amikor a desktop teljesen betöltöttnek látszott.
A másolat (nem varázsolt, eredeti, alaptelepítésű, stb.) gépen az alsó dokk jelenik meg utoljára.
A varázslatnak alávetetten a háttérkép jelenik meg utoljára, de jó sokat kell rá várni a másik géphez képest.
Mérési adatok (3-szor ismételtem meg):
| | Csodasetup | Normál gép |
|-----------------|------------|------------|
| Boot 1 | 46.7s | 40.1s |
| Boot 2 | 47.0s | 40.0s |
| Boot 3 | 46.8s | 39.8s |
Szerk.: hibás adatok törölve
Majd még mérek, de most elszállt a kedvem.