tenkes Épp linuxozom is egy egyszerűbb mini gépen és mivel szkriptet nem tudok írni, AI meg nem vagyok, kipróbáltam a Fedora Everything telepítőt.
Telepítéskor ki lehet választani az alaprendszert (van vagy 20), ami lehet parancssoros, lehet ablakkezelős, és lehet grafikus is. Én kényelmes vagyok, szeretem a grafikus felületet, az LXQt-t választottam. Van másik választási ablak is, a további szoftverek, szintén 15-20 lehetőséggel, ami a kiválasztott alaprendszer szerint változik. Ebben van minden, eszközök, irodai szoftverek, mindenféle grafikus felület egyéb csomagok. Én itt az "Applications for the LXQt", és az "Administration Tools" csomagot jelöltem meg, mert lusta vagyok csak az üres képernyőt nézni.
Netről leszedte amit kell, települt. Kaptam egy elfogadható grafikus rendszert, ami alapból kezeli a hálózatot, monitort, miegymást, van rajta terminál, lemezkezelő, fájlkezelő, képnéző, böngésző, mindezt az alábbi erőforrás felhasználással: Tárhely: 690MB EFI / 2,1GB (1,7GB szabad!!) rendszer, a többi a felhasználóé. Alapjáraton kb. 1,2GiB RAM-ot eszik ( 1,2GiB used, 1,8 GiB cached).
Nem is rossz egy Fedorától!