Ezért írtam a garanciát idézőjelbe. Nem szó szerint értettem, nyilván nem jól fejeztem ki magam. A lényeg a következő.
Kereskedelmi szoftverek esetén, vannak írott szabályok, egyrészt mert bármi ami kereskedelmi forgalomba kerül, arra eleve vonatkoznak szabályok, másrészt ha egy gyártó leír egy "a" betűt, akkor ahhoz tartania kell magát, ha nem akkor felelősségre is vonható miatta.
Ha nem ír le semmit, nem is kereskedelmi, akkor ilyenek nincsenek, szabad a pálya a jó, és a rossz értelmében is.
Továbbra is az a véleményem, hogy a szabadszoftver=jó, kereskedelmi=rossz, egyszerűen nem igaz.
Szerk: Az eddigi legnagyobb Linux adatvédelmi botrány épp az Ubuntut érintette (Amazon), a Fedora is megtette a magáét, a ZX Utils pedig minden Linuxot érintett. Kiderültek, mára megoldódtak, hurrá! De, egyik sem volt véletlen, szándékosan jöttek létre és volt amelyik évekig szépen működött is. A milliónyi hobbi és egyszemélyes Linux projektre pedig kb. senki sem figyel, senki sem ellenőrzi, mert ez egy akkora közösségnél is kb. lehetetlen. Én csak azt mondom, hogy nem feltétlen egy dokumentáltan adatgyűjtő szoftvertől kell kizárólag tartani.