Üdv!
A problémám igazából csak egy kis szépség hiba, és azt hiszem az ubuntu-restricted-extras csomaghoz van köze, ami valójában több csomag. Ezt felraktam, talán nem kellett volna. Először is csúnya, pixeles gépet adott a totem, de ezt már ismertem, ez a gstreamer-plugin-bad miatt van, úgyhogy azt le is kaptam, és már nem volt olyan. Mondjuk így se tökéletes, pl .xp alatt bsplayer sokkal jobb képet produkál, mint a totem v. mplayer bármikor. De az igazi probléma az a hang, ami nagyon halk lett. A rendszer hangerő maxon, a lejátszó hang, és a hangfalé is: így tudott olyan hangot produkálni, amit egy átlagos nem túl hangos filmnézéshez használok.
A Rendszer/Beállítások/Hang menüben félig megtudtam oldani a problémát. A Zene és Filmek résznél az "Automatikus"-ra volt beállítva. Ezt átraktam OSS-nyílt hangrendszerre, és máris ordított a hangfal. Csakhogy, ezt az OSS-t egyszerre csak egy eszköz tudja használni, tehát nem tehetem azt meg, hogy zenét hallgatok, pause, és nézek egy kis filmet, ehhez először be kell zárni a zenelejátszót, és viszont. Mi lehet a megoldás, hogy ezt megkerüljem?
(z)