Régi Témaindító: Kedves mindenki! Mivel a a Tremulous nevű játékkal már játszok egy ideje, és kedvencem, elhatároztam, hogy az amerikai, és egyéb szerverek helyett, hazai szervert választok, de sajnos nem nagyon találtam magyar szervereket... :( Ezért most minden "magyar" Tremulousra vágyó ember kedvéért nyitottam egyet, ami nem éjjel nappali, de törekszek rá, hogy a főműsoridőban, :P azaz délután, vagy este felé üzemben legyen a szerver: A szerver publikus, kilistázható, így nem követel cím beírást. Ha azonban a tremulous masterszervere mégsem listázná ki, akkor a következő a szerver hostja: hutm.ath.cx:30720 - Azaz Hungarian Tremulous Moon szerver. :P A Szerver pontos neve: MAGYAR_Moon_Ubuntu_Szerver Várok minden magyar játékost! Üdvözlettel: Moon szerk: eredeti cím: Publikus Tremulous Szerver mindenkinek! Szerkesztett (új): Jelenleg a szerver szünetel, mert nincs elég sávszélem! :( Üdv: Moon Utolsó szerkesztés: 2008.05.09
Publikus Tremulous kiszolgáló
Halihó! Él még a szerver? mert ma délután próbáltam kapcsolódni, de a server listában nem volt bent, ezért megpróbáltam a kedvencek közé berakni. Beírtam a címet (hutm.ath.cx:30720) és a nevet, de a szerver listában csak kriksz-krakszokat írt ki :( de jó lenne egy jó kis magyar szerver, ahol játszhatnánk.
nvszekcioSzia! Sajnos mivel wlan van itten az egész házban, és nem nagyon tudtam megcsinálni, hogy mindez ubuntu alatt is működjön, ezért pont tegnap egész egyszerűen formáztam az ubuntus partíciót. Ez nem azt jelenti hogy nem lesz többet szerver, vagy ubuntu a gépemen, annyira hülye nemvagyok hogy azt az idióta winfosst használjam hosszútávon, de mivel más problémáim is voltak az ubuntuval, ami rendszerbetöltési hibákon keresztül mutatkozott, ezért lehet hogy megvárom a következő verziót......igen fél év......de mindenesetre gondolhattak volna a készítők erre, hogy ha legalább a támogatásokat nem tudták megírni a hardverhez, legalább az ndiswrappert stabilra csinálhatták volna, ugyanis elég gyakran rendszerindításnál fagyott tőle a gépem, sokszor működés közben is. Rákerestem hogy mi ennek az oka, és azt írták hogy bug-os az ndis... :S. Úgyhogy most jelenleg ott tartok, hogy várom a következő ubuntu verziót...... :S Lehet hogy majd ha nem bírom tovább a win32-es környezetet megint felrakom, de így már lehetetlen lesz, mert nem ismeri fel a wlan kártyát, nincs internet, és így gyakorlatilag semmit nem tudok telepíteni.... :S Üdv: Moon
Nagyon sajnálom, hogy csak később lesz szerver, egyenlőre nem találtam másik magyart. Pedig jó lenne, mert fórumokból kiderül, hogy elég sokan játszanak vele. Körülnézek, hogy nem lehet-e szervert bérelni :D
Emlékszem ügyesen küzdöttél az SMC kártya beállításával, reménykedtem is, hogy sikerülni fog, mert elég népszerű kari és valszeg sok mindenkinek segített volna, ha rájössz a megoldásra. Szerintem a blacklist-re tett progikon kívül még a következő lépések hiányoztak: Legfrisebb stabil ndiswrapper telepítése forrásból -networkmanager kikapcsolása (kézi konfigra átállítása) wpasuplicant kézi parancssorból indítása. A wpasupplicant-nál van egy fontos trükk mégpedig, hogy minden logika ellenére, nem ndiswrappert kell megadni drivernek,hanem wext-et. sudo wpa_supplicant -w -iwlan0 -Dwext -c/etc/wpa_supplicant.conf Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a networkmanager ami automatikusan indítja a wpa-t tudja, legalábbis nálam volt hogy 10-15 ször próbálkozott /kérte a jelszót/ mire kapcsolódott. Net kézi parancssorból indítása, ha kell előtte leállítása sudo ifdown wlan0 sudo ifup wlan0 vagy sudo dhclient wlan0 Ha már ki vannak tesztelve akkor ezeket a parancsokat be lehet írni /etc/rc.local-ba hogy automatikusan elinduljanak rendszer indításkor, persze ekkor nem kell sudo eléjük mivel a root futtatja rendszerindításkor az rc.local-t így root jogokkal fut ( amíg teszteled az rc.local-t és te indítod terminálból akkor root-ként kell indítanod sudo /etc/rc.local Neked valszeg gyorsabb géped van mint nekem,máshogy indulnak a folyamatok, ami okozhat nálad extra akadásokat, tehát lehet, hogy a fentiek neked nem elegendőek, ezért örültem volna ha neked is sikerül stabilan működésre bírnod SMC-t Reméljük az ubisok javítják majd a hibát a következő distupgrade-nél -bár erre nem vennék mérget- és akkor a Tremolous szervered is működhet Addig is viszlát elgbria
elgbriaSzia Elgbira Sajnos letöröltem az ubuntut, mert túl sok volt vele a gond, missing directoryk voltak bootoláskor, Gnome Desktop error, és még sok más nyalánkság. :D Viszont újratelepíteni nemtudom, mert a wlan hálózat már ki van építve, és a live cd-nem nagyon ismeri a kártyát. Viszont root-jelszót ilyenkor még nem tudok, és nincs admin jogom, így ndiswrappernek, a nyelvi és egyéb csomagoknak kapásból kanyec! Tudsz erre valami megoldás? Köszönettel: Moon
Esetleg ha van rá igény akkor tudok indítani egyet, egy belépő szerver van bennt 100Mb-es neten, ennyi szerintem belefér. Mindjárt utánanézek hogy hogyan is működik, nagy meglepi már nem lehet, mert eddig is játékszerverekkel foglalkoztam.
maatKedves maat. Ha mások is mondják hogy Bug-os az Ndiswrapper, akkor az a hiba volt, és nem lett. Ez a hiba, és egész rendszer befagyása okozhat missing diretorykat....Gnome errorokat.... stb... Kérdem hogy miben kiegészítő szolgáltatás a wifi? Miben egészíti ki a sima Lan-kapcsolatot? Nem ugyan arra való mindkettő hogy két vagy több eszköz között kapcsolatot lehessen teremteni? Csak az eggyik kábellel, a másik meg rádiójelekkel! Ugyan úgy megvan a két eszköz között a kapcsolat. Vagy akkor a parabolaantenna csak kiegészítője a kábelTV-nek? :D Bocs hogy pont ezt hoztam fel példának, de számomra érthetetlen, hogy mitől lenne kiegészítő? Ha egy vezetékes kapcsolatom van, hogyan egészíti azt ki a wlan? :D A Második: Nem kell mindjárt légbőlkapott kifogásnak nevezni az ügyet, mert nem tudod pontosan hogy mi is a helyzet! a jelszó csak egy problémát old meg! De a live cd-n lévő blacklist fájlt hogyan módosítsam? Ez nem flopy! Próbáltam..... és nem nagyon enged hozzányúlni.... ha meg a blacklistet nem állítom be megfelelően, akkor a következő történik: modprobe ndiswrapper - parancs után paffffffffffffff a számítógép működése megszakad befagy mint eszkimó az északi sarkon! :D Bocs hogy ilyen kicsit heccelő stílusban írtam, de ez a kiegészítés..... :D Ez tetszik..... :D Üdv: Moon
Kedves Tremulous kedvelők! (Rajongók) Örömmel jelentem, hogy 3-napos folyamatos munkával, sikerült feltelepítenem az ubuntut, wlan-on keresztül.... hála istennek, a live cd-ről futtatott ndiswrapper nem fagy, így a blacklist rémálom nem vált be. :) ismét működik az ubi a gépemen, ám még sokmindent be kell állítanom, és valószínűleg szerver csak a holnapi nap folyamán lesz ismét a gépemen. Higyjétek el......Windows Xp után az Ubuntu menyország! :D Gyorsabb, stabilabb szebb... :) Nem is beszéltem akkor még a beryl 3d asztaláról..... egyenesen csodás! Elgbria nagyon nagy köszönettel tartozom neked az eddigi segítségekért, nélküled most nem tartanék itt. Úgyhogy neki is köszönjétek alaposan hogy lesz ismét szerver... :) Nagyon köszönöm az eddigi helpet: Moon
moonHogyha az ndiswrapper valóban rendszerkönyvtárakat töröl, felteszem jelentetted a hibát, megkapta a critical státust és órák alatt javították. Annyiban, hogy a mai napig a wlan egy megbízhatatlan technika. Azt írtad magyarázatnak a kábeles kapcsolat megszűnésére, hogy kiépült a wifi. Ezesetben nehezen tudom elképzelni a vezetékes hálózat azonnali és végleges elbontásának szükségességét. Szerintem jelenlegi technikai színvonalán üzembiztosan csak egy meglévő vezetékes hálózat kiegészítésére (például mozgó gépek kapcsolatának biztosítására) érdemes használni. Azt írtad, hogy az a baj, hogy nincsen root jelszavad. Most azt, hogy a CD-n akarod módosítani a fájlt. Szerintem egyik állítás sem helytálló, ugyanis a ramdisken akarod módosítani a fájlt, amely többször (felül)írható megfelelő jogosultsággal (sudo).
maatKedves maat! A téma úgy kapcsolódik a tremuloushoz, hogy írták hogy nem megy a szerver, én meg leírtam hogy miért nem megy, aztán néhányan el is kezdték orvosolni a problémámat... :) Hála nekik! :) Azt azért reméltem hogy az előző irományomból kihámozod, hogy nem az ndiswrapper törli le közvetlenül a könyvtárakat, vagy ő teszi tönkre a fájlrendszert közvetlenül, de ő az okozója. Képzeld azt el, hogy éppen a dpkg-val telepítek egy programot, mellesleg megy a mysql szerver is, netán éppen valamilyen olyan alkalmazással dolgozom, amely a linux, vagy a saját adatbázisát folyamatosan használja.....És még mitöbb a mysql adatbázis használatban is van, tehát folyamatos a lekérdezés, írás, stb.... Mivel internetet szeretnék csinálni a gépen valahogy az ndiswrappert be akarom üzemelni nem? mivel kezdő voltam még ebben a blacklistelésről mit sem tudtam.... na most szépen beírom: modprobe ndiswrapper aztán kb 30-mp múlva putty! :) többé az egeret sem bírom megmozdítani! reset gomb. Mi történik ezután? Vajon mi lesz a dpgk-val? Pontosabban mi lett? -Synaptic csomagkezelő hiba. (Kiírja a hibát, és persze a megoldást is, csak hát elég körülményes...) -dpgk error. (az egész telepítő rendszer újra kellett konfigolni.) -Error - Creating missing directory /var/run/cups/certs (tehát sérült mappa vagy fájl, vagy sérült jogosultság..) -Gnome desktop error. (Valószínüleg gnome konfigurációvesztés.) -cannot start mysql service, shocket error. (újra kellett telepítenem a mysql-t.) És nem csak egyszeri fagyás után, hanem a sorozatos kemény próbálkozások után állt így a rendszer, miután nem 1-szer, hanem legalább 30-szor befagyott egymás után, sőt, mitöbb bootnál is!!! Ennyit az ndiswrapperről. A wlan tényleg elég megbízhatatlan, és kezdetleges, de használható, és megfelelő konfiguráció mellett kiválóan működik! A megállapításod: "Azt írtad, hogy az a baj, hogy nincsen root jelszavad. Most azt, hogy a CD-n akarod módosítani a fájlt. Szerintem egyik állítás sem helytálló, ugyanis a ramdisken akarod módosítani a fájlt, amely többször (felül)írható megfelelő jogosultsággal (sudo)." Válasz: Noss ha jól figyeltél az írásomra szerepel benne a blacklist fájl! Valóban rosszúl írtam le, nem a módosítással van a bajom, hanem azzal hogy valójában az ubuntu rendszerindításkor tölti be a blacklistet! Igen ám de ha a computer turned off, akkor mi van a ramdiscel? :D Mert szerintem műveletimemória cleared! Tehát akkor magán a cd-n kéne átírni hogy működésbe lépjen! Pontosabban erre gondoltam. Hála a jó teremtőnek, mint már föntebb írtam, megoldódott a problémám, mivel bármennyire is féltem nem vált be, bootoltam live cd-ről, föltoltam az ndis-t, be is üzemeltem, és láss csodát, nem fagyott be, az egész rendszert föl tudtam húzni rá nettel, és csak az első indításnál fagyott, de utána megcsináltam a blacklist fájlt, és így most jó...... Úgyhogy senki ne adja fel, lesz szerver, hajrá Tremulous! :D (Litánia vége: End of message.) :D Üdv: Moon
heló, letöltöttem a Tremuloust, de elindítva csak annyi történik hogy újraindul az X. Próbáltam a .run os változatot, a csomagosat is, indítottam ikonnal vagy terminálból, mindig csak újraindul az X, a játék meg sem moccan. Érdekes... Ha valaki tudja hogy ez miért van ne titkolja el kérem :).
Sziasztok! Aki tudna egy kezdőnek Tremulous-ban segítséget nyújtani az kérem írjon! Segítség pl.:modok telepítése,előre beállított üzenetek játék menete alatt,evo átadás és ehhez hasonló parancsok,valamint hivatalos regisztrációt hol és hogyan... Illetve még hozzáfűzve miért történik az, hogy játszom a Tremulous-al és egy idő után a játék kiugrik a desktopra olyan 800x600 as felbontásra és nem tudok semmit csinálni?Megy a játék de nem tudom irányítani és semmire nem reagál a rendszer csak az X újraindítására? Így elég idegesítő a játék,hogy 10 percenként X restart van:S Előre is köszönöm! Jones88;)