Sziasztok! Most egy olyan érdekesség fordult elő a rendszeremben, hogy az update manager csak kézi indításra indul el és végzi a dolgát. A kérdésem, hogy miként lehet úgy bekonfigurálni, hogy újból napi szinten figyelje a frissítéseket? Tehát azt csinálja, ami alapértelmezés szerint is a dolga.

Még mindig érdekelne, hogy nállam okosabbak mit szólnak ehhez a problémához. :)

Hát nálam úgy van ahogy alapértelmezetten kéne lennie, tehát 2 dolog: - Administration -> Software Sources: az Updates fülön be van állítva hogy naponta keressen frissítéseket - Preferences -> Sessions: automatikusan induló programoknál be van állítva, hogy update-notifier automatikusan induljon

AttilaMegnéztem, ez nállam is így van beállítva. De valami miatt nem csinálja automatikusan a dolgát. Ha manuálisan indítom, akkor lefut a progi és felrakja a csomag frissítéseket, de automatice ezt nem teszi meg. Tehát nem monsja, hogy vannak új frissítések és engedélyezzem már a cuccot, mint ahogy alapértelmezés szerint ment eredeitleg.

Ha van valami plussz ötlet, akkor szívesen veszem. :)

Ennyivel később: 2 hónap

Én is találkoztam ezzel a problémával és az mellett egy pár napig rendesen ment utána meg egyszer csak nem jött be felül a panelen az ikon. én is keresem rá a megoldást

Biztos, hogy nem jelzi a frissítéseket? Az Update Manager úgy működik, hogy nem azonnal szól a frissítések miatt, hanem 24 órán belül. Valószínűleg azért, hogy ne terhelje felesleges lekérésekkel a szervert, és a frissítések letöltését is lehessen osztani időben, nehogy az legyen, hogy mondjuk a munkaidő kezdetén az összes Ubuntus gép egyszerre esik neki a kiszolgálónak. Szóval lehet, hogy azért nem szól a frissítések miatt, mert nem hagysz rá elég időt neki.

Ennyivel később: 15 év