Féligmeddíg működik a 3d-m a csomag feltelepül de ha kiadom a ...glx-enable parancsot (nem pontosan írtam) meghal az x annyit kiderítettem hogy elveszik az xorg.conf-ból a videókártyám ekkor jön a reconfigure aminél szinte bele veszek a sok kérdésbe:) de vissza tér az x. a másik megoldás hogy simán átírom az nv-t nvidiára az xorg.conf-ban ami működik is rendesen csak rá áll 85hz-re s sehogy nemtudom 75hz-re bírni emiatt a kép remegős, igaz a monitor sem a legújabb proview 15":) így xorg.conf vissza eredetibe nvidia meg le, egyenlőre:)
Gyári NVIDIA driver telepítése
Helló segítséget szeretnék kérni !!!! Most vásároltam egy új gépet amiben van egy gigabyte nvidia 8500gt kártya és már el olvastam amit irtatok a zárt meghajtókról de nálam ha be pipálom és újra indítom akkor fekete képernyő fogad. ezért kérnék segítséget ilyenkor mit lehet tenni ???? előre-is köszi !!!
Cisco hi all valaki irta (bocsi hogy elfelejtetem a neved) hogy aki nvidia drivert rak az ne a legujabbat rakja na neki volt az igaza a 169est raktam fel nem ismerte fel a video kártyát de utána felraktam a 100-ast és hibátlanul müxik :D:D:D:):):) szoval erre szerintem figyeljetek oda mekem 7600GT-m van és 7.10-es gusty x64 és ugy csináltam hogy ctrl+alt+F1 utána killall gdm (gnome) és sh nvidiacsomagneve.run mindenre igen és nem inditotam ujra a gépet hanem beirtam hogy gdm és viszajött a gnome jelentkeztem be és az nvidia logo ott figyelt kifele de hamar elkapta és bejött a rendszer diohélyban enyi :D:D XD :) ja még egy köszi aki irta hogy ne az ujat rakjam.
phoenixköszi phoenix a tippet mert ahogy én csináltam minden ujra inditás után azt irta az ubuntu hogy nem tudja felismerni a videokártyát és a monitort de az Envy-vel tényleg csak 1 katt és magátol hibátlanul megcsinálja ugyhogy mindenki szerintem ezzel csinálja mert nem kell vele kinlodni azért elmondom mindenkinek hogy az nvisia és az atihoz is jo és tényleg csak 1 kell katintani a progi itt van akinek kell http://albertomilone.com/ubuntu/nvidia/scripts/legacy/envy_0.9.10-0ubuntu7_all.deb tényleg tutti hibátlan még 1x kösz phoenix sokat segitetél
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy miután feltelepítettem a 8600GT-hez a drivert, újraindítás után már olyan mintha fel sem telepítettem volna. Tehát, miután feltettem és elindítottam a grafikus felületet az X Server is elindul. Újraindítás után pedig már csak alacsony grafikával indul az egész. Az lenne a kérdésem, hogy a feltelepített driver miért nem marad meg... Jah, és egy pontos leírás kéne hogy hogyan telepítsem, mert az itteni verziókat már végignéztem és végigpróbáltam mindet, de sajnos nem jön össz rendesen egyik sem.
Sziasztok! Lehet elég ratyinak fogok tünni de azért megkérdezem már! feltettem a hardy-t a gépemre amiből ugye az rc-1 van kint, valamennyire van fogalmam a dolgokról is de a videókártyámat az istennek se birom életre kelteni... ill alapból felismert valamit a hardy de se compiz se 3d szal nem a legjobb... viszont a kártya driveréből még sak béta van . Envy megintcsak rosszkör volt mert abban meg a 169-es driver van ami nem támogatja a karimat... letöltöltöttem a 173...... verziójú drivert de nem nagyon sikerült felrakni mindig valami kernelt akar letölteni de azt meg nem találja neten, libc6-dev fent van meg a linux-headers is, így se jött össze. Most sikerült kicsomagolnom a .run file-t egy kapcsololóval, ha bemásolom a dolgokat oda ahova kell és írogatok itt ott dolgokat menni fog ? vagy várjak még ? vagy mit lehet egyátalán csinálni mert nekem ez nem akar menni :S:S:S:S amúgy 9600GT a kártyám Update >>> jovan sikerult most nincs ekezetem :D de megoldom :D
Ampersandfeltenni sikerült de valami precompilled kernel kell neki ??? valaki segítsen :S
AmpersandNa én is hadakoztam pont ma egy NVidia kártyával. Elvileg neked az nvidia-glx, nvidia-kernel-common és az nvidia-kernel-source kell. Vagy a legacy verziója ezeknek.. Az Envy-vel telepítettet pedig szedd le. Ott, ahol az install volt, csak most uninstall NVIDIA driver. :) Egyébként próbáld ki, hogy leszeded az Envy-telepítette drivert. Ha újraindításkor nem ismeri fel a kártyát, nyomsz egy Alt+Ctrl+F2 kombót, beírod: sudo /etc/init.d/gdm stop Utána startx. Ki fogja dobni elvileg, hogy miért nem tudja betölteni az nvidia drivert. Verzióeltérés lesz. Írd össze, mi van, és mi kell. Ezeket a verziókat nézd össze a Synapticban alacsony felbontású módban. nvidia-kernel-source és nvidia-glx Tedd fel őket, és elvileg jónak kéne legyen. Ha nem, akkor írd le, mire jutottál, hátha tudunk valamit kezdeni vele.
DcNdrewenvy vel megsem próbáltam telepíteni mivel hogy 169.xxxx verziójú driver van hozzá szerinte. én egy bétát szedtem le az nvidia oldaláról és parancssorból tudtam csak telepíteni de ilyen glx meg kernelt nem találtam :( synapticból érdemes néznem vagy lényeges a verziószám is ? tehát ha 173.xxxxx béta driverhez akármilyen kernel-source ot leszedhetek ?
én is szívok a nvidia- val valamiért az fps- em ilyen alacsony nvidia 7300 GT: adam@ubuntu:~$ glxgears 2595 frames in 5.0 seconds = 518.916 FPS 2558 frames in 5.0 seconds = 511.531 FPS 2617 frames in 5.0 seconds = 523.254 FPS XIO: fatal IO error 22 (Invalid argument) on X server ":0.0" after 39 requests (39 known processed) with 2 events remaining. adam@ubuntu:~$ 8.04- en.
szentmik Nekem is általában ennyi szokott lenni, de megy minden rendesen, és nem is foglalkoztatott eddig a dolog. Viszont tegnap unalmamban feltettem a Kiwi-t, és -bár ugyanúgy csak az alapdrivert használom, amit a zártmeghajtók engedélyezése után feltesz- az FPS egy ezressel megemelkedett. Vele együtt, a CPU is 8-20 %-ra emelkedett a korábbi 2-8 ról.
feltettem az nvidia-glx csomagot az 6600Gt kártyámhoz és az LG T710B monitoromhoz 1280 x 1024 ben jó a kép csak mivel régi a monitor 50 hercen fut 1024 x 768 ban meg csíkos a kép miért van ez?? jah és ha 800 x 600 ra veszem akkor is 50 herc re állitja be a frissitést :S
vakarcsikaAz NVidia driverben van egy "bug", amivel szemmel láthatóan nem foglalkoznak. A valós frissítési értéket megtekintheted a monitor saját OSD menüjében, ha van ilyen. Attól, hogy 50Hz-et ír, attól az még nem biztos, hogy annyi. Az 50Hz az azért elég látványosan villog, ha neked nem villog, akkor az annyi az nem annyi. ;)
berciXcoreaz a baj h az annyi mert 20 perc után megfájdult a fejem és a monitos osd-jében láttam h 50 herc
[törölve]
vakarcsikaPróbáld meg a következővel bővíteni az /etc/X11/xorg.conf fájlt! Section "Screen" // ezt nem kell hozzáadni!! Modes "1280x1024@70" // ezt a sort add hozzá
[törölve]nem tudtam mert ezt irta You do not have the permissions necessary to save the file. Please check that you typed the location correctly and try again. a bejelentkezésnél megkérdezte h milyen a monitorom beállítottam és azóta nem fér el a képernyőn és egérrel kell mozognom :( Ha pedig felbontást akarok állítani akkor The X Server does not support the XRandR extension. Runtime resolution changes to the display size are not available. ezt irja :( de 1027 x 768 ban jó a 87Mhz csak minden milineterenként van 1 vizszintes vonal Letöröltem az ubuntut , újratettem és most minden okés nem tom mi lehetett vele
Hali! Gondom, hogy az Nvidia 7600Gt kártyámat nem tudom telepíteni. Végigolvastam már több ezzel kapcsolatos fórumot, de a vége mindig az, hogy alacsony felbontásban indul újra az ubi (8.04), és ugyanúgy nincs nvidia, mint korábban. Most már kezdek kicsit kétségbeesni. Valakinek esetleg ezzel a fajta kártyával nem volt hasonló gondja?