DosikaHa mindenképpen ubuntut akarsz, akkor xubuntu. Egyébként a Zenwalk vagy Uhu linuxok szerintem gyorsabbak a xubuntunál is (persze uhu alatt is xfce-t vagy icewm ablakkezelőt ajánlom, ami a dvd-s változatban van meg)

Ennyivel később: egy hónap

hasonló kérdésem lenne nekem is: 2,2 Mhz, 512 RAM, 32 TNT2 NVIDIA kártya és rettenet lassú... XP és Ubi is (dual-boot), már az ablakkezelőn is gondolkodik. Láttam más topicokban, hogy ennek töredéke-gépeken is jól tud futni a linux, szóval nem értem. Én a procira gyanakszok (70%ra ugrik bootolás után alapból, valamint egy kb ugyanilyen gépen (+ ~600 Mhz) minden simán, gyorsan fut. Szerintetek ha Xubuntut tennék rá, az gyorsítana a dolgon, vagy ilyen gépnek nem szabadna belassulnia és máshol lesz a hiba?

A géppel lesz baj, nekem csak 2 Ghz-m van (gondolom te is Ghz akartál írni) 2G RAM-al és elég gyors az ubuntu. De ha lassú akkor rakjál xubuntut.

noodlay2,2mhz szerintem kevés lesz ;) szerintem a videokártya miatt érzed lassúnak, lehet nincs direct rendering. telepítsd fel a nvidia-glx-legacy, elvileg ez támogatja a tnt2-es kártyát. csodát ne várj tőle, mert nagyon régi kártya.

• [törölve]

noodlayA xubuntu biztosan gyorsítana a dolgon! :) A videó kártya (az sem vészes ha nem kell a compiz) kivételével semmivel nincs baj.

mogyiA 8.10-es Xubuntunak mekkora az eőforrásigénye? (konkrétan 1 Ghz-es a gép, és főleg ez a része a kérdés, mivel azt tudom, hogy az 512Mb memória elég neki.)Szóval mehet rá a Xubuntu Interpid? Netalán tán akár az Ubu vagy Kubu 8.10-es is elfut majd rajta?

• [törölve]

u-bantuKubuntu is megy! :)

Ennyivel később: egy hónap

Adott egy laptop: Acer TravelMate 2413nlc (1.5GHz Celeron-M, 256MB RAM, 40GB HDD, Intel 910GML chipset, Intel GMA 900 videóvezérlő) Tegnap ubuntu 8.10 live cd-t elindítottuk, hát sajnos elég lassú volt, feltelepítés után picivel talán gyorsabb lett, de még mindig nem az igaz... (XP gyorsabb volt) Tegyünk rá Xubuntut, annak már elég a 256MB RAM, vagy inkább cseréljük le a RAM-ot 2x512MB-ra 2x990FT-ért, és akkor minden szép és jó lesz sima Ubuntu alatt is? Vagy nem csak a memória mérete okoz problémát, hanem mondjuk a videóvezérlő is ratyi?

glandeurHát.ha 2000Ft-ért kapsz rendes 2*512 rammot, akkor szerintem mindenképpen cseréld le! A többi meg utána kiderül, de az biztos, hogy jobban fog muzsikálni!

Ennyivel később: 13 év