Üdv!Sziasztok! Kezdő Ubuntu felhasználó vagyok. A DataGet 2.05 ( LETÖLTÉS (Nem saját feltöltés)), telepítést nem igénylő programot szeretném futtatni Ubuntu alatt. Sajnos a Wine segítségével azt a hibaüzenetet kapom, hogy telepítsem a "Mono" windows-os változatát. "A program futtatásához kell a .NET Framework 3.5. Ezt az alkalmazás indítása előtt fel kell telepítni, ha még nem lenne fent alapból. A Microsoft oldaláról letölthető a .Net Framework 3.5: ..." A program egyébként egy magyar fájlmegosztó oldalhoz (data.hu) használható letöltés vezérlő. Előre is köszönöm észrevételeit, tanácsait! Pemi 2008. augusztus 27.
DataGet 2.05 Hogyan?
Úgy emlékszem a .net nem megy fel Wine-ra. Rakj fel virtuális gépként egy xp-t, arra felmegy.
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Tegnap letöltöttem a 8.04-es verziót, s a főmenü Angol. Pedig Magyar nyelvre álítottam! Még csak tegnap ismertem meg az ubuntut, s gondoltam hátha ti tudtok ebben segíteni! Előre is köszi!!!! rudy84@citromail.hu
Richman84Szia! Rendszer --> Administráció --> nyelvi támogatás (bocs, nem tudom, angolul ezek hogy vannak) és itt ha minden igaz meg fog jelenni, hogy nincs teljesen telepítve a dolog, és hogy szeretnéd e telepíteni. Ide nyomj egy igent. Ha nem jelenik meg, tedd be a pipát a magyar nyelvhez. Üdv! Laci
miksl:) Nagyon szépen köszi!!!! Megpróbálom. Most nézem,hogy nem megy a net rajta:( Mobil Vodafonos netem van, de nemlátja a notim! Nemtom feltelepíteni:( Most mit csináljak? Xpvel ment de ezzel nem akar. S vezeték nélküli hálózatot, hogyan lehet rajta beállítani? Fujitsu p4 maga a gépem.
[törölve]
Richman84DOKUMENTÁCIÓ: http://ubuntu.hu/konyvlap/leggyakrabban-keresett-megoldasok
PemiElnézést a tudatlanságom miatt, de nem sikerült EZ a megoldás. Feltepítettem a Lynx webböngészőt, létrehoztam a linkek.txt-t a benne lévő linkekkel, eddig sikerült megoldani a feladatot. Viszont: A futtatni kívánt scriptet egy fájlba illesztettem bele, majd azt a "/bin/bash /a/fajl/eleresi/utja" módon próbáltam futtatni, de sikertelenül!
A DataGet működése engem is érdekelne.Próbáltam fetenni a .NET Framework 2.0-át ami a wine-on gold minősítésben szerepel hátha azzal működik ez a letötésvezérlő de nekem nem ment a dolog.Néztem különböző fórumokat ez ügyben de nem tudtam használható infót találni.Azt szeretném kérni hogy akinek van erre meglodása ossza meg velem\velünk illetve még g_zoli tól kérdezném hogy az általa belinkelt scriptes letöltést hogyan oldotta meg,jó lenne egy részletes leírás ami elmondja hogy mit hogyan kellene csinálni mert sajnos én sem vagyok nagyon hozzáértő így nem tudtam vele mit kezdeni.
Köszönöm a segítséget.
atikroTelepíted a lynx csomagot Synapticban. Majd kimásolod vágólapra a linkelt oldalról a szkriptet. Ezután létrehozol egy új szövegfájlt, belemásolod a vágólapról a szkript kódját és elmented pl. datahuget néven. Jobb klikk a fájlon, tulajdonságok és ott a jogosultságok fülön bejelölöd, hogy futtatható legyen. Létrehozol ugyanott egy linkek.txt fájlt is, amibe a linkeket rakod, 1 sor 1 link, elmented. Duplaklikk a datahuget fájlon és futtatás terminálban opciót választod..
AttilaHát nekem nem fut le. Te próbáltad? Szerintem valami hibás benne, mert hol $url van hol csak url, meg ilyenek. Valaki ránézhetne, hogy miért nem megy. Nekem sehogy sem sikerül.
ricsi-pontazTe próbáltad? Ja, és ment.
AttilaNekem lefut csak éppen a wget hibát dob ki, hogy hibás,hiányzó kapcsoló.. Egyébként hova menti le a fileokat? A dolog úgy néz ki: Mappa datahuget: #!/bin/bash lista = `cat linkek.txt` for link in $lista do url=`lynx --source $link |grep ">Let" |cut -d \" -f 2` wget $url done linkek.txt: http://...../.part1.rar Hol hibáztam el? lynx synapticból feltelepítve wget az meg fenn van
Használjatok DataDecryptet... Jobb, egyszerűbb, gyorsabb... www.delphi7.mlap.hu
Richman84Hogy kerül ez ide? :) Jajj kérem legalább olyan fórumba vagy blogba írjatok ilyent ami kicsit is kapcsolódik a témához. (Rendszer adminisztráció eszközmeghajtóknál nincs a wifi? ha van engedélyezd!)