bala6120Hello!
Szerintem ne hallgass senkire aki azt mondja, hogy felesleges a kernel fordítás! :) Ha te nem vagy megelégedve vagy csak 1xűen kíváncsi vagy akkor csináld! :D
Ez csak a forrást fogja felrakni szerintem. Én a www.kernel.org oldalról szoktam beszerezni a legfrissebbet. Hmm a fordítás az nem olyan nagy dolog. Ha teljesen magad akarsz mindent beállítani akkor lépj a kernel forrás szülőkönyvtárába, tehát ha a kernel a /usr/src könyvtárba van akkor oda. Add ki a köv. parancsot ln -snf linux-source*** linux. Ha ez megvolt akkor lépj be a linux könyvtárba add ki a make menuconfig parancsot egyébként sokféle képen lehet még szerkeszteni, de én ezt szoktam használni. Na itt jön az a rész ami egy picit bonyolult lesz és sokáig fog tartani. Végig kell menni a menüpontokon és vagy modulba fordítod, vagy egyből a kernelbe. Nem fogom leírni, hogy mikor mit, de ha gondolod elküldöm az én .config fájlomat és az alapján majd megszerkeszted a tiédet. :D Ha minden megvolt akkor make -j4 && make modules_install, majd cp arch/a te architecturád(az enyém: x86_64)/boot/bzimage /boot/kernel-image-***. Ezután be kell írni a kernel imaget a menu.lst fájlba (/boot/grub/menu.lst).
De ezeket deb rendszereken nem így csinálják hanem a menuconfig után sudo make-kpkg kernel-image. Ekkor 1-el feljebb lévő könyvtárba létrehozza a kernelt, odalépsz és installálod (dpkg -i kernel-image*). Ezután elméletileg már a menu.lst fájlban is szerepelnie kell. Ha nem voltam elég világos akkor itt egy magyar nyelvű segítség: http://linuxklub.uw.hu/content.php?article.11 Nem néztem meg, hogy mit ír de remélem hasznos lesz. Sok sikert!
UI: A gyári kernelből másold át a .config fájlt az új kernel forrásba és nézd meg, hogy a nagyok hogyan csinálják (mit fordítottak modulba és mit a kernelbe)!