cibriHa maradiak lennénk, akkor azt hiszem még mindannyian Windows-t használnánk. :) A külső megváltoztatása való törekvés szerintem remek dolog, kísérletezni mindig érdemes. Szerintem kicsit félreértelmezted a többiek véleményét, a blogrészben is pozitív dolgok vannak a változtatással kapcsaoltban.
Az viszont nem mindegy, hogyan is megy végbe a dolog, illetve nekem az nem világos még, hogy mit is akarnak megváltoztatni? Témát, felületet? (panelek jobb és baloldalt, szokványos menü helyett sarkokból kijövő ikonkavalkád, vagy mi lesz? Egyébként nem egyedi a felület átfaragása sem, ott van az Ubuntu alapú Symphony OS, ha valakit érdekel.
Ismét felvetődött a barna szín: lehet, hogy a szín nem tetszik sokaknak, de szerintem öszhangilag az egyik legszebb. Vagy ott van a KDE 4 (bocsánat a Gnome fanatikusaitól), ami vizuálisan és kezelhetőségben is veri a Windows és az OS X-et is. Tényleg ez a két oprendszer rendelkezhet bármilyen szép témával, de kérdem én, ha mondjuk át akarok rajta valamit variálni, akkor mennyire szabadon tehetem meg azt? Gyanítom kényszerzubonyban ülök (és most nem a WindowBlinds féle programokra gondolok, hanem alapból, hogy mit adnak). Számomra ez számít, mint az, hogy alapból hogy néz ki. Minden egyes Ubuntu megjelenés előtt sokat olvasok arról, hogy már megint jön a barnaság. Azt hiszem nagyon jó úton halad az Ubuntu, ha csak a külső a gond, és mindig erről van szó a kiadások előtt.