Addig jó ez az ötlet, ameddig teljes képernyőn használod az ablakot, én már 19'-es monitoron sem használok teljes méretben ablakokat. Nem is szólva arról, hogy mi van az egészen kis ablakokkal, ahol van 4-5 menüpont, de ezzel a megoldással szinte szétnyomódna az egész.
Továbbá mi történik a gyengén látó emberekkel és az öregebbekkel, számukra ez nyílván nem túl jó megoldás a szövegnagyság megnagyobítása miatt. Persze ki lehet őket zárni, de lehet nem kéne.
Pluszban ott van az, ha én az ablak címét középen szeretném látni, akkor hová kerülne a menü, vagy egyáltalán hogyan lenne ez? Persze ki lehet őket zárni, de lehet nem kéne.
Tudom ez csak egy vázlat, de az esetleges gyakorlati dolgokra is érdemes gondolni.
@inigo: "de a menühöz meg úgy is ritkábban nyúl az ember."
Ezek szerint, te tudod az összes OpenOffice.org billentyűkombinációt mondjuk, vagy kint van 100 ikon az eszköztáron? :) A menü még mindig a legegyszerűbb navigációs rendszer, ezért nem értem, hogy miért olyan nagyszerű a Chrome-ban, hogy nincsen menü. Az egy dolog, hogy nekem nincsen a Firefox-ban menü, de én onnan nem használok semmit, az átlagember viszont tutira igen. Ő nem fog billentyűket megjegyezni.