colinmikor betöltődne először tök jó a kép, aztán utána megse moccan a kép semmi, mondom letörlöm az összes drivert, meghagyom csak a vesa-t, aztán nagynehezen betöltődik, de csak 800x600-as a felbontás, mondom átírom a felbontást 1280x800-ra a xorg.conf-ban és akkor lehet hogy natív a videókártya driver de nem érdekel tudom normálisan használni, átírom restizek utána nagyon csúnya a kép, vertikálasan és horizontálisan csíkokat látok, mondom de jó, újraindítom az ubuntut belépek shellbe megcsinálom hogy 800x600ba legyen a kép hogy mégis tudjak rajta valamit dolgozni. Elgondolkoztam azon hogy a gépembe Unichrome9 IGP kártya van, akkor felrakom az xserver-xorg-video-unichrome csomagot, pár csomagot lekell törölni, de nem érdekel megcsinálom, erre ugyanaz van mint az openchromenál hogy összeomlik és semmit se lehet csinálni, tehát ez a verzió se jött be... a másik dolog hogy felpróbáltam rakni a Realtek RTL8187B wifi drivert, de a fordításnál már gondok vannak :\
eddig még linuxot sem tudtam normálisan futtatni a laptopomon (AMILO LA 1703), mert az ubuntu 8.04 csak a vesa drivert tudja használni, ami eléggé lassú, debian is szintúgy =\