Üdvözlet a közösségnek! Mióta a Hardyt feltelepítettem létezik ez a probléma (csak nem volt időm foglalkozni vele): Levélírás közben megáll az Evolution - nem tudok rá jobb szót. Minden más működik, az Evo nem fogad közben levelet, nincs processzorterhelés, éppen csak az írást nem tudom folytatni, hiába gépelek, vagy az egérrel is hiába kapálózom. Eltelik pár másodperc, azután minden megy tovább. Időnként el is sötétül az ablak, vagyis a levélírás nem válaszol stádiumba kerül (de a levelező ekkor is működik). A hiba nem egyformán jelentkezik, van, amikor hosszabb ideig sem történik ilyesmi, van, amikor egy-két percenként újra meg újra leáll. Mit kellene megnéznem, hogy egyáltalán a hiba okára fény derüljön, illetve hogyan lehetne megszüntetni (ha esetleg már ebből is kiderül az ok)? Linknek is örülök - kerestem a fórumon, de nem találkoztam ilyennel, és a google-ba se tudom, mit lehetne beütni, hiszen nincs hibaüzenet. A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.

Üdv! Nekem is voltak gondjaim az evolutionnal bár én Debian-t használok. Nem megoldás, de ajánlani tudom a Thunderbird klienst. Gyorsabb, profibb, sztem jobb!

Szia! Érdekes jelenség, nekem régen a firestarter, vagy a firefox csinált ilyet még a 6. valahányas ubuntun. Amit előszőr tegyél: Nyiss egy új terminált, majd gépeld be a következőt: evolution Ezután amikor fagy, a fagyás után a terminálban lévő összes általa írt adatot írd be ide. Hátha akkor valóban fény derül a valós hibára, bár én inkább valami grafikai problémára gyanakszom, de ez csak feltételezés mindaddig, amíg a terminálos warning vagy error üzeneteket nem látom... Várom az eredményt.... Üdv: Moon

Találtam egy hasonló problémával való küzdelmet egy fórumon, ahol megoldásképp azt írták, a folyamatkezelőből kell leállítani minden evolution névvel kezdődőt és ezután az Evolution működése hibátlan lesz. Ezenkívül észrevettem, hogy a Munkamenetek illetve a Szolgáltatások között is szerepel alapból az Evolution valamelyik részfolyamata, amit szintén érdemes kilőni. Továbbá - és amennyiben a probléma nem szűnne így meg, meg egyébként is - javaslom a Thunderbird használatát, mint levelezőkliens.

Üdv! Szerintem GMail forever! :) Thundert annyira nem szeretem, mert valahogy úgy furi az egész grafikai kialakítása, egész egyszerűen maga a kinézete nem tetszik.....

moonSzerintem a Thunderbird felülete annyira egyszerű, hogy csukott szemmel is kiigazodnék rajta, de ez a topik nem erről szól.

Köszönöm mindenkinek! Moon! Legközelebb így próbálok majd levelezni, és jelzem az eredményt. Phoenix! A Szolgáltatások között nem találok egy ehhez kapcsolódót sem. Pontosabban van a spamassassin (amit kedves ismerőseim idióta lánclevelei miatt kellett elindítanom), de az eleinte nem volt telepítve. A munkamenetekben van az evo alarm notifier, de azt már telepítés után kikapcsoltam. Azt viszont nem igazán értem, hogy a folyamatkezelőben állítsam le. Akkor az Evo bezárul és kész, nem? Thunderbird-del kapcsolatban: Én is azt használtam még win alatt, aztán amikor ubuntura váltottam, meghagytam az evot. Van, ami Th-ben jobban tetszett, van, ami kevésbé (aláírások kezelése, pl.). A vélemények megoszlanak róluk, és én sem tudtam egyértelműen dönteni. Mivel gutsy alatt nem volt ilyen problémám, ez maradt. Ettől függetlenül felmerült már bennem, hogy visszatérek rá, csak nem tudom, a leveleimet (különösen almappákba szervezve) hogyan menekítsem át.

Tiggercsak nem tudom, a leveleimet (különösen almappákba szervezve) hogyan menekítsem át. Például így.

moonSzia Moon! Ma terminálból indítottam az evot. Egyszer akadt csak el egy pillanatra -2-3 leütés- írás közben (ami talán akármi mástól is lehetett?). Ez ugyan még nem számít megdönthetetlen bizonyítéknak, viszont... Kérted, hogy mit ír ki a terminal: Rögtön indítás után ezt: evolution-shell-Message: Killing old version of evolution-data-server... Ha "simán" indítom az evot, a futó folyamatok közt ott van az evo-data-server is, vagyis ha jól értem, ez máris különbség a kétféle indítási módban. Lehet, hogy ezért nem fagyogatott az írás? Megnéztem a synaptic-ban, a telepített verzió állítólag a legfrissebb. Most akkor mi baja van vele? Ha van frissebb, azt hol találom? Ha meg nem is kell (mert ma nekem nem hiányzott), akkor hogy lehet kiszedni a sima indításból ezt a részt? Azután még ilyeneket írt később: BBDB spinning up... (evolution:6838): gtkhtml-WARNING **: oo (evolution:6838): gtkhtml-WARNING **: oo javaldx: Could not find a Java Runtime Environment! (evolution:6838): gtkhtml-WARNING **: oo Semmi többet. Nagy valószínűséggel a BBDB spinning up... üzenetet akkor kaptam, amikor egy pillanatra leállt az írás - de ez nem 100%. Mivel a BBDB valami adatbázist sejtet a számomra, mégiscsak itt lehet a probléma... A többihez hozzá sem tudok szagolni... Van ez alapján ötleted?

Ennyivel később: 4 nap

moonAhogy az előbbiben leírtam, terminálból indítva nem dermed le a program. Hasonlóképpen (mert azóta kísérleteztem vele), ha hagyományos módon indítom, és utána leállítom az evo-data-server folyamatot, akkor sem fagyogat. Vagyis úgy tűnik, ez okozza a problémát. Igaz, hogy ilyenkor néha egy-egy levelet újra meg újra megkapok, gondolom nem törli elsőre a szerverről. Mivel a meglévő verziónál frissebbet nem találtam, még egyszer szeretném megkérdezni, mi lehet a "rendes", hosszú távú megoldás (az evo keretein belül)? Ha valaki tudja a fentiek alapján, kérem ossza meg velem is! Előre is köszönöm!

Ennyivel később: 14 év