bachrezsoSzia, nekem is ez volt a problémám. Tegnap próbáltam keresgélni a fórumokon, de sajnos csak ilyen zlt meg zoli-féle hozzáállást tapasztaltam mindenütt. Szóval, csak úgy találomra próbálkoztam, és valahogy sikerült megoldani a problémát. A gond ott volt, hogy 5.1-es integrált hangkártyám van. Windows alatt mindegy volt, hogy melyik csatlakozóba dugtam a 2+1-es hangrendszerem, a hangkártya kezelőszoftvere mindig udvariasan érdeklődött, hogy mit is dugtam be. Tehát szoftveresen be lehet állítani. Linux alatt nekem ez nem sikerült, tehát figyelni kell arra, hogy a zöld aljzatba dugd a jacket. Linux alatt (hiába állítottam be, hogy csak sztereó a hangrendszerem) a zöld jackba való csatlakozást valamiért a "Side" hangfalaknak felelteti meg a rendszer, és ennek az alapértelmezett hangereje közel NULLA... (ezért van az, hogy lehet hallani valamit, de csak halkan) szóval, a következőket csináltam:
-- a Rendszer-->Beállítások-->Hang menü alatt az Alapértelmezett keverősávoknál mindegyiket egymás után kiválasztottam, és az összes szabályzót kijelöltem mindegyiknél. Majd a bal felső sarokban a hangszóróra jobb klikkel kattintva kiválasztottam a Hangerőszabályzó megnyitását, és ott a Side szabályzókat feltoltam maximumra. Utána bezsebeltem a feleségem anyázását, mert a gyerekek aludtak már, és a Goldfrapp EZERREL dübörgött a max hangerőre vett hangszóróimból...Nagyon megörültem, mert a 8.04 óta küzdök ezzel a gonddal, és végre sikerült megoldanom. Most már csak a front jack aljzatot kellene valahogy működésre bírnom, hogy fejhallgatót is tudjak csatlakoztatni. Remélem, tudtam segíteni... Üdv, jujjuj