RockcaKöszönöm, már körbenéztem és próba képen töltöttem egy friss forrást játszottam a menuconfigban, lefordítottam, grupba beraktam, aztán hiányoltam egy initrd-t, de megoldottam annyival h azt amit a többi kernel ahsznál, azt használtam én is, bár a verziószám különbözött :( Restart. kiválasztom és hiányol egy /lib/modules.... Itt abbahagytam, gondolván h a verziószám különbség volt a baj. De akkor sem találtam olyan leírást hogy ezt az initrd-t hogy készítem el a kernelhez. Szerintem nem olyan vészes de valóban időt igényel. De a lényeg: Engem igazából az érdekel, hogy:
/usr/src/linux-headers-2.6.24-19 alatt ugye ott van az éppen futó ubuntus kernelem
ha a make menuconfig paranccsal körbenézek benne akkor a procicsaládnál alapból az 586/K5... van kiválasztva, ezt szereném én átállítani K7-re és újrafordítani. Ezt átállítottam és lefordítás elején ezt írja ki majd kilép.
szemisun@szemidesk:/usr/src/linux-headers-2.6.24-19$ sudo make bzImage
CHK include/linux/version.h
CHK include/linux/utsrelease.h
make[1]: *** No rule to make target `arch/x86/kernel/asm-offsets.c', needed by `arch/x86/kernel/asm-offsets.s'. Stop.
make: *** [prepare0] Error 2
szemisun@szemidesk:/usr/src/linux-headers-2.6.24-19$
Mi a baj?