hotplugez nem a macre hasonlítás miatt jó. hanem mert egyszerűen jó :) próbáld ki. szerintem így van a legnagyobb hasznos felülete az asztalanak, gyakorlatilag nulla hátránnyal. a felső panel szerintem nagyon hasznos, de aránylag ritkán kell, így elég ha akkor jön elő amikor kell. a dock(awn) meg szerintem amiatt jobb mint a tárca, mert az ikon egyben gyorsindító és maga az aktív program helye(én ilyen kis extrákat nem is használok csak launchereket az asztalt mutató izén kívül). tök fölösleges a kettő külön. ja és azért is jobb mert középen van. szerintem így hogy az alsó tárcán nincs szinte semmi egy nagy monitoron már nem valami jó, hogy a bal szélen van az első megnyíló ablak. nem kényelmes oda nyúlkálni, a közép jobb. ja és a fölső panelt mondjuk célszerű kicsit kisebbre venni, hogy a jobb oldalon ne érjen be az esetlegesen maximalizált ablak fölé. mert ott sokszor kalimpál az egérrel az ember a bezáró, meg kicsinyítő gombok körül és így véletlenül elő elő hozná a panelt, ami nem jó.