Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Blogok

Olcsó Dell noti Ubuntuval - áruházban

Szervusztok! Öröm volt rábukkanni (egy aktuális szórólapon) erre az Ubuntuval előtelepített (egészen olcsó) Dell notebookra: :) Ugyan nem a reklám helye, de ha árulnak előtelepített gépet (s reklámoznak "minket") tán lehet: Euronics Székesfehérvár.

Hozzászólások (28)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

Szervusztok! Öröm volt rábukkanni (egy aktuális szórólapon) erre az Ubuntuval előtelepített (egészen olcsó) Dell notebookra: :) Ugyan nem a reklám helye, de ha árulnak előtelepített gépet (s reklámoznak "minket") tán lehet: Euronics Székesfehérvár.

inigoerről az „ubuntu edition version”ról az „agp uhu binux optikai rendszer” jutott eszembe... :)

inigoEzen én is filóztam. Két dolgot tudok elékpzelni: i.) a tervezési és gyártási procedúra annyira hosszú (időben), hogy nem tudtak még 8.04-et tenni bele. ii.) A megrendelés idején még nem találták kellően megbízhatónak a 8.04-et.

Vajon egy egyszerű csupasz ubuntut szállítanak, vagy esetleg felvan tuningolva? Hogyha a saját módosításu ubuntut adnak akkor az miben tér el az alaptól???

colinha a dell fele elotelepitett ubuntuval megy akkor abban peldaul adnak dvd supportot eleve.

nekem az előre telepített linuxokkal annyi a tapasztalatom, hogy odavágják a gépre az alap telepítést... tehát amit felismer felismer amit nem nem... :) ilyenkor én azt várnám hogy ha már azzal adják, akkor be van lőve és minden megy. de nem. gyakorlatilag ilyenkor azt a 10 percet spórolják meg neked amíg felmegy az alap Ubi :) és abból is a 7.10-est :D na mindegy. aki megveszi és nem akar linuxot idegbajt kap miért nincs wifi :D aki meg linuxos mint pl én az meg felteszi magának amit akar, pláne hogy régi verzió lenne rajt :) de ha pozitívan akarom nézni, akkor legalább Ubi van rajt. mindegyiken Uhu szokott lenni :)

sztem azért nem hardy-t raktak rá, mert mikor meghozták, lehet hogy még csak épp tervben volt a 8.04. Vagyis szerintem, ez majd egy éves gép amit senki nem vett meg, mert ubuntu van rajta, aztán lehozták fehérvárra, hogy itt majd jól meghirdetik, oszt csak elmegy már.... Viszont ha most kéne gépet vennem, valószínűleg ilyesmi kéne, egy core2-essel.

g_zoliHát én még mindíg nem tartom megbízhatónak a 8.04-et, megértem őket, de a 8.10 nagyon tuti. :)

mogyiMiért nem? Igaz, nem láttam még a 8.10-et, de nekem a 4-es is a szívemhez nőtt.

fuloprHa a gyártó teszi rá, akkor arra be van lőve többnyire, ha a bolt, akkor gány szokott lenni. Ha jól emlékszem, akkor olvastam itt az oldalon pár hónappal ezelőtt, hogy a dellnek is lesz néhány olyan gépe, amit linux-szal - Ubuntuval - fog árusítani. Ha ez is egy ilyen gép, akkor abban mindennek működnie kéne. Egyébként ha bemész az euronixba, és megkéred őket, hogy kapcsolják be a gépet, mert meg szeretnéd nézni, hogy minden megfelelően működik-e, akkor sztem megteszik. Tényleg eléggé segítőkészek a srácok, szeretek náluk vásárolni - pedig ez nem mondható el rólam Stage

stageRakás baj volt vele amit már untam hogy mindig előjön vagy meg sem javítható, ezért egy idő után xp-re visszatértem, aztán megjelent a béta 8.10 és azóta ezt használom.

stagehát egy ilyen próbálkozás csak akkor lehet életképes szerintem ha a felhasználó korszerű működőképes Linux OS-t kap, ami jobban kiszolgálja mint egy MS OS... akkor nem fog váltani. és a poén az hogy ki is szolgálná, csak így ahhoz dolgoznia, tanulnia kéne... és ebben az esetben jobban jár ha egyből frissebbre is cseréli :)

garferiHa valakit érdekel, Tatán is ugyanez a gép megtalálható Euronixban.

hammeradell gépekre 7.10-es előtelepített ubuntukat tesznek, teljesen gyári alap telepítési értékekkel. bár azt nem tudom, hogy a wifit egy ndiswrapper-rel belövik-e vagy azt majd a felhasználónak kell kiszennvedni :)

machotomfentebb írtam is, hogy tapasztalataim szerint ezek tök alap telepítések, és általában egy próba után mennek is a lecsóba és jön megint a sokszor használt ixpé lemez... még ha én venném meg is leszedném és menne fel a Ibex vagy ha sürgős az Hardy... :) szóval ez tényleg falra hányt borsónak tűnik...