salamon.xxl"Kérdezgetni, meg minden..." És akkor mi van ha kérdezget? Engem is kérdezgetett és az én videokártyámat mégsem ismerte fel! És nem mondtam, hogy akkor vissza nekem a buta billgéces xart, hanem szépen kigugliztam/fórumoztam magamnak a drivert! És aztán használtam teljes megelégedettséggel a SuSE-t évekig! Marhaságokat írogatsz! Nem ide kellene!

Vak-OndJó, egészségedre! De azért mert jogsim van, nem kéne, hogy teljes motorfelújítást végezzek az út szélén, ugye? Mert egy dolog vezetni az autót, de ha nem is érdekel, h. mitől megy...

salamon.xxlAkkor elviszed egy szerelőhöz az autót, aki pénzért megjavítja neked. Szerintem biztos találsz olyat is, aki pénzért kimegy, és szívesen feltelepíti és beállítja nálad az Ubuntut. Ráadásul sokkal olcsóbban, mint egy motorfelújítás munkadíja...

salamon.xxlJah. A te példádnál maradva, neked nem kell a ferrari mert nem ott van a slusszkulcs helye, ahol a zsigulin és nem akarod keresgélni. Hát, akkor maradj a zsigulinál.

torosPénzért kimegyek például én is. Viszont volt már olyan is, hogy NORMÁLIS fórumozóhoz kimentem és nem kértem semmit! (De ha valaki saját maga alatt vágja a fát...)

salamon.xxlJah... pontosan úgy, ahogy a videokártyád tipusát is lusta vagy megkeresni. Érdekes, hogy pár millió ember megtalálja. Biztos ők a hülyék.

PhazeCJaaa... Az más! De tényleg eccerűbb lenne, ha alapból ki lehetne keresni a hardvert, mint pl a Winfo§nál a vezérlőpult/rendszer/eszközkezelő-ben... ;)))

salamon.xxl"vezérlőpult/rendszer/eszközkezelő" Mire gondolsz? Az "Ismeretlen eszköz" vagy a felkiáltójeles "Video eszköz" (vagy valami hasonló) megnevezésre? Nehogymár mondjuk az XP megmondja, hogy milyen kártya van benne (hacsak nem valami régi kacat), amig nem tolod be neki a hozzácsomagolt driver CD-t!

Vak-OndHe! Ténleg? Meg a suse sose kérdezett még telepítéskor, h. pölö jó néked ez a feebontás, mi? Mennymán, de mosmá ténleg, mer a gumicsimma kicsusszan az ajkaimon...

salamon.xxlA kapanyél után, senki sem fog csodálkozni, ha a gumicsizma is kilóg majd.

• [törölve]

Ez a topik sok hűhő semmiért. Valaki bejött kérdezett -> ötletet adtak neki -> illető ingyenes Windows-t kért gondolatolvasással -> ok, nem mindenkinek való a GNU/Linux. The End. Viszont ez csak megerősít abban, hogy szerintem 1-2 éven belül (lehet túl optimista vagyok?), nem a hardver lesz az egyik legnagyobb gond az átállásban az embereknél, hanem maga a hozzáállás, az új dolgok befogadása. @salamon.xxl: Nyugi a GNU/Linux sem gondolatolvasó, csakúgy ahogy a Windows sem az. Ha esetleg szeretnél még az Ubuntu-val tovább foglalkozni, akkor keresd meg ezt a menüben: Rendszer -> Adminisztráció -> Eszközmeghajtók Itt lesz a videókártyád meghajtója (nvidia vagy ati lesz), kipipálod, telepítés után újraindítod, és működik.

[törölve]Mi is csak kb fél éve élünk együtt (Ubuntu + én). Az elején én is írtam pár baromságot (amit szánok-bánok), és annak ellenére, hogy kaptam néhány ugyancsak elhamarkodott tanácsot (dobd ki a hardvert, aminek persze semmi baja...)de ez nálam is majdnem kiverte a biztosítékot. Itt segíteni szeretnének neked, ráadásul úgy, hogy a terminálba beírandókat akár a másol-beilleszt módszerrel is megteheted, lásd lspci, ami valami ilyet ír nekem : 02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV31 [GeForce FX 5600] (rev a1 ) Ha windóz ennél precízebben kiírja a videó kártyád típusát (még a GPU pontos típusa is benne van, - keress rá a guglival -: NV31), hát lelked rajta, használd a nagy kéket. Én már telepítőlemezét is elszórtam valahova :D

• [törölve]

vlad21Gondolom ezt nem nekem szántad. :)

Sziasztok! Én sem régóta ismerkedem az Ubuntuval (előtte sok más disztróba is belekóstóltam), viszont tudok és szeretek is olvasni, igy hát soha nem volt gond megtalálni a szükséges információt, ha valamilyen problémám volt. Szerintem Salamonnak elsőkörben azt kellene eldöntenie, hogy akarja-e használni az Ubuntut, vagy sem és nem mondvacsinált hibákat keresni, mert azt mindenhol lehet, csak éppen értelme nincs, hiszen attól még nem oldódik meg semmi. PEACE:)

w00rmTök izgi, de a megoldást senki nem tudta még ideírni, erre mérgemben szimplán töröltem a videokártya driverét, majd reboot és láss csodát! Gondom mára törci lőn, tudom végre normál (1024x768/85hz) felbontással használni a monitoromat! Kösz a sok "segítséget"!

[törölve]"Itt lesz a videókártyád meghajtója (nvidia vagy ati lesz), kipipálod, telepítés után újraindítod, és működik." Na látod, ez az , ami nem minden esetbe, sőt az esetek töbségében nem így van! Nálam pl sajnos a telepítés és engedélyezés után már nem 800x600-as felbontás jön be, hanem 1024x768. Igen ám de a név és jelszó beadása után villan kettőt, és sötét marad a képernyő! Sajnos, a kevés ismeretemmel még esélyem sincs a hiba javítására (nem tudok vakon semmit módostani).Próbáltam csökkentett módban valamit elérni, sikerült is 1280x768-at, de menteni már nem engedte (nvidia settings) Kértem én is segítséget, egy büdös válasz nem sok , annyit sem kaptam. hát ezért nincs még linux a gépemen. Abban a segítségkérésben még azt is megemlítettem, hogy ez lenne szerintem az ELSŐ és legalapvetőbb megoldani való, mert a legtöbb embert ez a videókártya mizéria tántorít el az Ubuntutól. Higgyétek el, csak annak egyszerű, aki tudja! De sokan vannak, akik egyszerűen CSAK használni szeretnék a gépet. Bocs, hogy hosszú voltam, de nekem már volt egy sokkal korábbi Ubuntu majd egy évig, de belefáradtam. Most próbálnám újra (hátha...) de már az első telepítésen sem tudok túl jutni. NVIDIA 7600 GS és 1360x768-as felbontás kellene.

• [törölve]

salamon.xxlKettővel feljebb írtam egy általános megoldást (ami mellesleg a dokumentációban is megvan): http://ubuntu.hu/forum/hardverek/kepernyo-beallitasi-gond#comment-60438 Köszi, hogy "elolvastad"! :)