imre29Hááát, sajnos az envy nem jött be! Az történt, hogy az általad leírt helyen telepítés után nem volt semmiféle envy található:""Alkalmazások--rendszereszközök". Csak egy System Cleaner volt ott. Elindítottam -t változatban az envy-t, és az ő általa javasolt 173-as szoftvert telepítettem. Újraindítás után a jól ismert 600x480-as képernyő fogadott. A program törlésére nem volt esélyem, mert az egér oldalakat váltott nem pedig kiszedte a pipát. most jön a jó öreg winfos, partició törlés és az Ubuntu újra telepítése. Kipróbálom a 177-es változat telepítését (alapból azt javasolja) de ezután jön majd a sötét képernyő, és PhaseC javaslata. Ha ez sem megy, akkor a gyári driver telepítése, bár annak még utána kell olvasni, mert nem tudom, hogyan kell.

Szakács FerencSection "Monitor" Identifier "TV" VendorName "tv" ModelName "PAL TV" HorizSync 15.625 VertRefresh 50.0 EndSection és ez legyen a Section "Screen"-en belül, hogy Monitor "TV", vagy ha meghagyod "Configured izének" akkor semmi változás a Screen-ben. A módszerem... :)

Felraktam tiszta telepitéssel a 8.10-et és semmi olyan technika nem müködik az Nvidia driver telepitésére ami a 8.04-en ment. Ha segit itt az xorg.conf fájl amiben semmi nincs. Ja és Nvidia Geforce4go440-es kari van a notimba. Segitsetek mert nem akarom vissza rakni a Hardyt. Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection

anzoHát ez elég pőőőőőőre. A régi xorg.conf nincs meg?

• anzo válaszolt erre.

Vak-OndEzt találtam amiben egy kicsivel több info van. Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "nvidia" Option "NoLogo" "True" Option "AllowGLXWithComposite" "True" Option "UseEdidFreqs" "True" EndSection

PhazeCNekem a monitorom benne van a listában, az értékek is ugyanazok amik a specifikációban vanak, mégis csak egy fekete képernyő fogad ha rányomok a tesztre, és vissza sem állítja a képet csak reboot után.

anzoSzerintem még mindig nem az igazi. Többek között ilyesminek kellene szerepelnie benne (no persze nem pont 640x480-al): modeline "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync modeline "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -vsync -hsync modeline "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -vsync -hsync

Vak-OndSemmi más nincs, mondjuk a felbontásommal nincs semmi gond mert viszi az 1440-et csak 3D nincs ezáltal compiz se megy.

Vak-OndNekem is ez van az xorg.config-ban!!!! Mármint anzo által korábban leírtakban!Azaz semmi! Végülis megpróbáltam az Invy-t. Nem ok! Aztán a 177-es drivert, ami szerencsére nem úgy, mint eddig, nem fekete képernyőt adott, hanem 1280x768-at, miután az nvidia beállító résznél az 1360x768-ra és 60 Hz-re kapcsoltam. Tehát valami nem ok! Na de a következő indulásnál megint csak 1024x768-ra állt be. Valami javaslat? Az is segítene (nem kellene több napot keresni a neten) hogyan telepítsem a gyári meghajtót?( ehez még miket kell a tárolóból elindítani, amiket hiányolni fog) Előre is köszi, ha segítesz! Hátha végre tudnám használni....

Szakács FerencMiután telepíted az Envy-t kijelentkezés vagy újraindítás is kellhet néhány esetben. Ezt itt a fórumon láttam néhány hozzászólásban és tapasztaltam én is. Az okát nem tudom.

Sziasztok! Nekem olyan problémám akadt, hogy átállítottam a képernyő felbontását 1280x1024x60Hz. Csak a Print Screen erejéig akartam beállítani. Most viszont nem tudom visszaállítani a felbontást 1024x768ba. Ahogy rákattintok hogy alkalmaz, mielőtt eltűnik a kép látni hogy visszaugrik 1280ra. A kép elsötétül majd visszajön 1280ba. Próbáltam más felbontásra és más Hz-re is tenni de mindig visszadobja a 1280x1024x60-at. Hogy nagyobb a kép azzal még nem is lenne gondom de a 60Hz annál inkább zavar. Rossz ránézni a képernyőre, mert negyed óra után elkezdek szédülni tőle :S Amíg nincs megoldás kénytelen vagyok win-en lógni [ (N) +o( ] szerk.: recovery módot elindítottam és ráOK-ztam arra hogy Try to fix xserver. Majd kiírta a gép, hogy: xserver-xorg postinist warning: overwriting possibility-costomizen configuration file; backup in /etc/X11/xorg.conf20081025042053. Azóta nagy zöld semmim lett ubuntuban: http://kepfeltoltes.hu/081025/PA250027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/081025/PA250028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A bejelentkezés még megy, de már annak is zöld az alapszíne és a billentyűzet angol lett. Utána (a mellékelt fotókon is láthatóan) nem látni semmit sem. A másik dolog amin nagyon elcsodálkoztam hogy ha live cdről bootolok be akkor is zöld az alapszín: http://kepfeltoltes.hu/081025/PA250029_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tudtommal közük nincs egymáshoz :S A monitornak és a videókarinak semmi baja, win-ben működik minden, ahogy kell. Videókari: Shapphire Radeon HD3870 szerk.: volt még partícionálatlan terület a winyómon ezért leválasztottam egy 10 gigás részt róla és arra feltettem a 8.04-et (ugyan ez a másik is ami bezöldült) Mivel a live cd használatánál meg az a zöld árnyalat (fotó fentebb) így amikor fel lett telepítve akkor ugyan ilyen színű lett a rendszer. Zárt eszközmeghajtót engedélyeztem, letöltötte az ATI dolgokat restart és jó lett a színe :D Már csak egy nagy kérdés maradt hátra: Hogyan lehet leszedni majd újra feltenni ezt a xorg dolgot úgy, hogy nem látni semmit sem? Gondoltam arra, hogy a /etc/X11/xorg.conf file-t felülírom, de nincs jogosultságom rá :( szerk.: A működő ubuntumról adathordozóra rátettem a xorg.conf file-t. Elindítottam a zöld rendszert. Ctrl+Alt+F1, majd mc-ben átmásoltam a file-t. Restartoltam és újra van kép, de ugyan úgy 1280-as felbontás 60Hz-en -.-' Az eszközmeghajtókban letiltottam a videókarit, restart, és olyan volt mint a működő az eszközmeghajtó engedélyezése előtt, szal minden zöld árnyalattal volt. Eszközmeghajtót engedélyeztem restart, de 1280as felbontást adta vissza. A xorg.conf-ban manuálisan is be lehetne állítani afelbontást és aki ezt írta annak így néz ki a xorg.conf: Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200]" Monitor "SyncMaster" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 Modes "1280x1024_60" "1024x768" "800x600" EndSubSection EndSection Az enyém még csak nem is hasonlít: Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "hu" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Driver "fglrx" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" Defaultdepth 24 EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" screen "Default Screen" EndSection Section "Module" Load "glx" EndSection Ezzel a xorg.conf file-al megy a másik ubuntu. Akkor hol lehet a hiba? Ha adnék neki egy sudo killall kdm-et azzal nagy hülyeséget csinálnék? szerk.: Ma délelőtt frissítéseket telepítettem és jó már át tudtam állítani a felbontást 1024x768x85-re.

zsekoRákerestél már a monitorod típusára, kiegészítve az ubuntu szócskával? Mert ha másnak is volt vele problémája, akkor nyilván vezetnek róla bejegyzést a buglistán, talán van megoldás is ugyanott, ha pedig egyedi gond, akkor a kérdés: garanciás-e?

RAPTORS_SkyVégig itt mosolygott a dolog: http://ubuntu.hu/forum/hardverek/kepernyo-beallitasi-gond#comment-61111

Szakács FerencSzerintem itt is segít ez: http://ubuntu.hu/forum/hardverek/kepernyo-beallitasi-gond#comment-61111

[törölve]Jaaa... Ez az lehet, amit likvidáltam a rendszerből...asszem... Mert ott semmi nincs, de azóta jó a felbontásom, sőt még nagyobbra is tudnám állítani.

anzoAz nVidia már nem támogatja ezeket a régi kártyákat, és ezért nem készítette el az új Xorg-gal kompatibilis drivert. Mivel a 3D gyorsítást is tudó nVidia driver zárt forráskódú, ezért az Ubuntu nem tud mit csinálni. Valószínűleg az nVidia úgy gondolja, hogy neki már nem üzlet a régi eszközök támogatása, és itt az ideje, hogy új kártyát vegyél. :(

torosNekem megy a vén TNT2 Hardyban. A monitorom viszont közöl EDID cumót, jórészt nullákkal feltöltve. Kerestem, találtam, sok a néhány éves CRT monitor (főleg a gányabbak), ami ilyen furán közli a tudását a rendszerrel. Az xorg.conf megértése segít ezen.

Ennyivel később: 13 év