Gondoltam új topicot emiatt nem érdemes nyitni, úgyhogy itt összegzem tapaszalataimat:
Két dolog, ami nagyon zavaró a lassúság, és a lassúság. Még az alfák idejében olvasgattam teszteket, akkor azt lehetett hallani, hogy gyorsabb, szebb jobb. Hogy ez így van-e, nem tudom, de az én gépemen két dolog látványosan belassult:
1) 3d. Kifejezetten most a WoW-ról van szó, más 3d-s alkalmazást nem használok. Hardy-n sem, Win alatt sem volt túl gyors, mivel a notim nvidia 6100-asa elég gyengének mondható, most további átlag 5 fps-t veszítettem (pedig így is örültem ha elérem a 25-öt). Hogy ez a KDE4 műve (asztali effektek kikapcsolva) vagy az új X miatt van, nem tudom, mindenesetre nagyon élményromboló.
2) Internet. 1 megás ADSL-em van, egész megbízható fajta, tehát nekem 120-130 kb/s-vel kéne tudnom tölteni. Szoktam is. Viszont ezt nem sikerült elérnem mióta fenn van az Intrepid. A frissítéskezelő 60-80 kb/s-vel tölt, és elég gyakori hogy a sebességmérő 83,7 kb/s-t mutat. Csúnya dolog, de torrenteznék is, viszont átlag 10-15k-val jönnek a torrentek, így aztán évek kellenek mire lejön valami. Természetesen a feltöltési sebesség korlátozva van.
További furcsaság, hogy bár max 10-15 kb/-vel töltök torrenten, a netem fulladozik tőle. Van amelyik oldalt percekig tart betölteni, van ahol a css-eket már nem sikerül betölteni.
Mindezidáig mondhatjuk hogy szar a netem, de... ugyanezen a hálózaton egy win-es gép hibátlanul tölti ugyanazokat a torrenteket, netezik vígan, stb
Szóval a netnek komoly problémái vannak, amiről - mint kiderült - a fejlesztők tudnak. Remélem még a kiadás előtt tesznek ellene valamit... addig meg kibírom valahogy :)