Szia!
Az volna a cél, hogy ne jelenjen meg a menü bootoláskor. (Csak egy op.rendszer van a gépen még is mi közül kéne választani ???)
Azóta megtaláltam az útmutatót, de egyenlőre nem sikerült elérni, hogy ne jelenlen meg.
Találtam downgraid leírást korábbi verzióra. Szépen le is kapta a grub-ot, de a régi verziót nem rakta fel. (Szerintem nem találja a régi grubot a csomagok között ?!?). Az új sem akart felmenni, szóval reinstall Linux :(
Most már ezt próbálom megvarázsolni az etc/defult/grub fájl módosításával de egyenlőre nem nagyon sikerül. Most épp itt járok:
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=3
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
#GRUB_TIMEOUT="3"
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
Bevallom az idáigi piros pontok mellé, most bizony feketét kap az Ubuntu: Miért kell egy stabil változatba egy béta állapotú programot rakni??? Ez a szöveg sem semmi a leírásba:
"GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
* A menü el lesz rejtve, kivéve, ha a sor ki van kommentelve. ( # GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 )
* Hibák még lehetnek ebben a funkcióban. A menü elrejtése vagy működik, vagy nem. "
Ez a stabil változat?!?
Próbálom elérni, hogy addig állítsam amíg nem jelenik meg, de nem tudom, hogy melyik ebben a varázs ige...