Sziasztok. Nemreg tettem fel a 8.10-es verziot. A baj (eddig) az, hogy mikor nvidia-settingsben megprobalom elmenteni a kivalasztott ertekeket, akkor (felteve, a konzolbol inditom sudo-val - grafikus feluleten siman kilep) "Szegmens hiba" felirattal elszall, es persze az beallitasok sem mentodnek le. A kerdes, hogy tapasztalt-e valaki hasonlot, es ha igen mi a megoldasa? Illetve, melyik fajlt szerkeszti ez a prgram - lehet, hogy manualisan egyszerubb lenne atirni. Elore is koszonom. UPDATE: A megoldas itt talalhato: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=964544 " Re: 8.10: nvidia-settings segmentation fault I found a solution that seems to work. I renamed my xorg.conf file to something radically different: xorg_conf_backup.txt Then, when I had nvidia-settings save to xorg file, it asked where it was. I just pointed it to the same location (/etc/X11/xorg.conf) and had it make a new one. That seemed to make it stick. It seems unhappy in having to deal with existing xorg files"
nvidia-settings szegmens hiba
/etc/X11/xorg.conf
zsolnaigabeszHol adhatom meg neki, hogy minden esetben 1280x1024 legyen a felbontas? Ebben a fajlban ennyi van leirva: Section "Device" Identifier "Configured Video Device" Option "UseFBDev" "true" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection
Üdv. Én Hardyban is szívtam ezzel eleget, ott nem is szállt el hibával, csupán azt játszotta hogy login után visszaugrott 1280x1024-ről 1024x768-ba. Hál istennek Intrepidben kiírja h valami gáz van, így már megtaláltam gúglin :) http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=959501 Terminálba: sudo nvidia-xconfig sudo nvidia-settings Az elsö parancs újragenerálja a beállításokat, ezután már az nvidia-settings-zel bármit állítasz, el tudod menteni a xorg.conf-ba és restart után is megmarad a beállítás.
Sziasztok, Nekem is felbontas problemaim vannak, de a fenti otletre az alabbit irja ki: ************************************************ root@pbankos-desktop:~# sudo nvidia-xconfig Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf". VALIDATION ERROR: Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf. Device section "Configured Video Device" must have a Driver line. Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup' New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf' ********************************************************** Elore is koszi az otleteket. Peter
pbankosNálam 8.10-es amd64 desktop ubi van Asus GeForce 7600 GT-vel, 177-es zárt nvidia driverrel (install után fel is kínálja hogy zárt meghajtóhoz melyik drivert válassza). Rendszer > Adminisztráció > Eszközmeghajtók - részt ha megnyitod ott ugyanez az ablak van ha esetleg induláskor figyelmen kívül hagytad. Ott kell egy olyat hogy Aktiválás gomb, aztán restart (vagy lehet elég a relog is) és utána próbáld meg az nvidia-xconfig parancsot.
koszi.megprobaltam, de a zart meghajtot egyszeruen nem akarja engedelyezni. (nem teszi aktivva, hiaba klikk ra.) Korabbi frissiteskor ment. Nem ertem. Sem magyar bill.nincs, sem a felbontast nem tudom megvaltoztatni....es a reszleges frissites is elakadt...alternate cd-rol sem megy. (A sorom is elfogyott...es nem akarom ujratelepiteni. :( ) Kepek itt: http://kepfeltoltes.hu/view/081031/ReszlegesNO_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/view/081031/2008-10-30_202532_www.kepfeltoltes.hu_.png koszi Peter
pbankosHuha :/ Hardyn még nem néztem ezt az xconfigos megoldást. Mondjuk én picit furán csináltam, mert széthekkeltem Hardy-t, aztán frissítettem Intrepidre neten keresztül(ami hiba nélkül felment egyébként, úgy hogy hardy-n megvolt az nvidiás problémám). Utána gondoltam cdről újrahúzom, de olvasóm közben meghalt, így USBről raktam föl, és friss Intrepiden már megoldottam felbontást. Szóval én azt ajánlanám hogy húzzál föl egy friss Intrepidet, de ha ragaszkodsz a frissítéshez akkor nem merek okosságokat mondani :)
Tarok tole, hogy total uj frissites kell. Megakadtam nagyon. Sehogysem tudok tovabblepni a zart meghajtos probleman... A csaladban 2helyen is Ubuntu van, nem vallhatok szegyent, a fenebe is! :) Holnap masik gepen probalkozom, ahova nem raktam fel olyan progikat, ami nem tamogatott... P.
A felbontás megváltoztatható, ha az Nvidia-Xconig elotte el van tavolitva, vagy nincs is telepitve.( 177-es zárt nvidia driver kell csak!) P.
pbankosLogin után is megmarad a felbontás?