Sziasztok!
Csak egy kis "mesét" szeretnék arról elmondani hogy mit lehet olyankor csinálni ha bejelentkezés után nem megy minden úgy ahogy szeretnénk, pl. nem indul ez az ablakkezelő. Ez nálam abban mutatkozik meg, hogy látom a háttérképemet és van egér, és kész. Semmi más. Ctrl-Alt-Backspace, után a hatás ugyan az maradt.
Ok, akkor lássuk a csökkentett módot, húú király itt minden rendben, akkor rá lehet jönni hogy mi lehet a gond, de hol kezdjem a keresést? No mindegy azért azt a fránya órát nézzük már meg mert lefagyott megint, klikk rajta, csodás most már az egész panel lefagyott... Ctrl-Alt-Backspace, belépés a hatás maradt, panel mostmár itt sincs. De legalább rájöttem hogy mi a baj. :-)
Panel nincs, nincs az asztalon egy ikonom sem, minden a menükben, remek, most hogy nyitok terminált. (Alt-F2 nem reagál) Szerencsért feltettem a Gnome Do nevű okosságot, az elindul a szokásos Win-Space kombinációra. Helyes van terminál csak nagyon hülyén fest így keret nélkül.
De hogy hívják azt az óra vackot? És tényleg ez volt a ludas? Mondjuk ha csinálok egy másik felhasználót, és ott fut minden akkor biztos hogy nincs komolyabb gond csak valami beállításon hasalt el. De nincs menü, hogy találom meg a felhasználó hozzáadása menüt?! Google, a parancssoros megoldás a sudo adduser -home /home/név lett, ami tényleg létrehozott egy másik felhasználót, néhány kérdés után. Kilép, új felhasználóval be, csakhogy nincs sudo jogom. Hát mostmár egyszerűbbnek tűnt a grafikus felületű babrálás, úgyhogy user-admin után beállítottam mindent megfeleően.
De most van egy új működő felhasználóm, és minden beállításom a régi használhatatlanban. De most mi az egyszerűbb a gnome beállításokat átmásolni, (egész ~/.gnomeconf átmásol) és hátha menni fog. Vagy inkább az összes programom beállításait másolgassam? Vagy valahogy jöjjek rá, hogy hogy lehet kilőni azt az órát, és akkor talán helyreáll a rend?