Van 1 Sony DV kamerám és Ubuntu 7.0.4 -em Sajnos nem tudok FireWire porton keresztül beírni. Ennek 3 oka is lehet. 1.) nem ismerte fel a kamerát 2.) nem ismerte fel a portot 3.) mind2ő én az utolsóra tippelek. Valaki segítsen léci. Most tettem fel a LIVES nevű progit azzal szeretnék beírni és vágni Ha tudtok akkor konyhanyelven segítsetek mert 2 egész napja linuxozom Köszii! Zoli
DV kamerákról beírás
Én a kino programmal csináltam laptopon, és simán működött. A kamerát szerintem nem kell felismernie, legfeljebb a portnál, vagy a szoftvernél lehet gond, de csak tippelem. Bár gondolom időközben megoldódott már.
DV kameráról én sem tudok importálni. Bár most kicsit hanyagoltam, de ha már előjött... Panasonic NVGS-17 miniDV kamera. USB porton keresztül csatlakoztatom, de sehol nem ismeri fel az Ubi.
(DV->PC) Elsőre én is meglepődtem, hogy nem megy a FireWire (pedig debian alatt használtam), valamilyen jogosultság kell, hogy hozzáférjen az eszközhöz. Mivel nem akartam sokat vacakolni vele ezért Kolombusz tojása elvet felhasználva : $sudo dvgrab --timestamp --autosplit és lehet menni kávézni. Egyébként dvgrab programot szoktam használni dv kameráról való importáláshoz (parancs soros), mert nagyon kultúráltan lehet vele fájlnévbe dátumot tetetni, meg egyszerű mint egy fa ék. (PC->DV) Elöször is kell, hogy a kamera támogassa a kétirányú adatforgalmat (nem mindegyik tudja) aztán: $sudo kino A kino -n belül exportálás->IEEE1394 vagy valami hasonló, még soha nem próbáltam :) ps: Persze lehet, hogy a (sudo) -t ki lehet kerülni valahogy de nem volt kedvem vacakolni a jogosultság állításokkal bocs.
Sziasztok! Nálam is Sony kamera, van FireWire, mondjuk első próbálkozásra nem ismerte fel, de ez mind1 még nem is próbáltam komolyan megoldani. A kérdésem az, hogy a Kino pl csinál-e olyat, hogy klipekre tagolja a kameráról bedigizett dolgokat. (Vagy van-e program, ami ezt megteszi.) Nem vagyok nagy mágus, XP-n a moveimaker ezt megcsinálja és sok előnye van, próbálkoztam mással is, mert utálom a wmv-t, de sehol nem tudtam olyan egyszerűen szerkeszteni a videókat, mint moviemakerrel... Kösz a segítséget előre is.
Bocs, elfelejtettem, hogy Gutsy Gibbon és nem találtam olyat, hogy szerkesztés...
Nekem egy Samsung kamerám van grabbelni és vágni KINO-val szoktam, utómunkát pedig cinerellával. Guttsy alatt stabilan megy.
Sziasztok! Nekem is egy Sony kamerám van. A KINO-val nem tudok beolvasni, de a dvgrab az nekem is működik parancssorból, és létrejön a beolvasás után egy .avi fájl.