anzo, figyelj csak: ha neked is olyan nvidia-d van ami régebbi (nekem Geforce3 van) akkor valóban a 96-os driver kell hozzá. Ha megnyitod a synaptic-ot láthatod, hogy ebből a 96-osból van "dev" és van rendes is, én a rendessel próbálkoztam vagyis ezeket telepítettem fel:
nvidia-glx-96; nvidia-96-kernel-source; nvidia-96-modaliases
De amikor elindul a grafikus felület sajnos kiírja az nvidia betöltésekor hogy [fail] !
Én is túrtam a netet és a fórumokat, de találtam egy cikket, ami alapján én úgy látom a régi nvidia kártyával jelenleg NEM MEGY AZ NVIDIA DRIVER.
A cikket ezen a címen találod:
https://wiki.kubuntu.org/IntrepidReleaseNotes/hu
És ez a rész a lényeg:
----------------------------------
A zárt nVidia meghajtók 71-es és 96-os sorozatai, amelyeket az Ubuntu 8.04 nvidia-glx-legacy és nvidia-glx csomagjai tartalmaznak, nem kompatibilisek az Ubuntu 8.10-ben található X.Org szoftverrel. Ez az nVidia TNT, TNT2, TNT Ultra, GeForce, GeForce2, GeForce3 és GeForce4
lapkakészletek tulajdonosait érinti és ehelyett átállhatnak a szabad nv meghajtóra. Ez a meghajtó nem támogatja a 3D gyorsítást.
Az egyéb nVidia lapkakészletek felhasználóit a 173-as vagy 177-es meghajtósorozatok támogatják, átállhatnak a nvidia-glx-173
vagy nvidia-glx-177 csomagra. Azonban a 96-os és 71-es meghajtókkal szemben a 173-as és 177-es meghajtók csak az SSE-t támogató
processzorokat (például Intel Pentium III, AMD Athlon XP vagy újabb) támogatják.
A régebbi processzort tartalmazó rendszerek frissítéskor az nv meghajtóra állhatnak át.
-------------------------------