zsolaSziasztok!
Nekem is Geforce2 mx400-as videókártyám van. Eddig a következőre jutottam: az eszközmeghajtóknál jelezte, hogy mégis csak létezik a gépemben zárt forráskódú meghajtó és felajánlotta, hogy telepíti a 96-os drivert, de ez így még nem jó! A következőt tettem: beütöttem a terminálba a következőt: sudo apt-get remove nvidia-*, így letakarítja az összes nvidiás vackot. Majd bementem az eszközmeghajtókba és aktiváltam a drivert. Utána a terminálba beírtam a sudo nvidia-xconfig -ot. Végül az xorg.conf-ot kimásolotam és átírtam a következő részt ilyenre:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nv"
EndSection
Ezt elmentettem külön és nem az X11 mappába! (Egyébként az "nvidia" című műsort írtam át "nv"-re.) Újra indítottam a gépem és recovery módban bejelentkeztem rootként, az átírt xorg.conf-ot be másoltam az /etc/X11 mappába, majd újra indítottam a gépem és nem a feketeség jött be, hanem egy elcsúszott kép. Ez is annak köszönhetően, hogy maximumra felnyomta a képernyő felbontását vmilyen program, ezen eddig túl vagyok! Ezek után a következő probléma merült fel: tesztelésből beütöttem a glxgears parancsot és a következő hiba üzenetet kaptam:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual
Nos, eddig jutottam. Remélem tudtok ebből a leírásból vmit hasznosítani és ha valaki tudna segíteni ebben a problémámban, azt nagyon megköszönném!