No becopycom a másikat, hogy ne keresgéljél sokat !
Sziasztok !
Nem tudom melyik csoportba tartozom, de én cc. 1998 óta használok Mandriva (Mandrake) linuxot ill. Uhu-t amióta van (patrióta mivoltomból) a kettőnek nem sok köze van egymáshoz csak annyi , hogy mindkettő igyekszik felhasználóbarátnak lenni ! A múlthéten kipróbáltam az ubuntu 8.0.4.1 -et ,de hiába ismerte fel a hardvert (Geforce 6200 + 1920*1440-es Monitor) bejött nekem 800*600 -ba 60 Hz-el és ezen a gyári Nvidia driver sem segített :( Természetesn, mivel már ennyi ideje használok linoxot nem estem kétségbe és ,megnéztem ax x.org configot ami ugyi több volt , mint nevetséges !!! Fogtam átmásoltam a Mandrivás confot és minden jól működött ! Természetesen egyetértek, hogy az Ubuntu az nem kezdőknek való (sőt a windows se !!) , mert pl. hardver felismerésben nyomába se ér pl. a Mandrivának egyik se ! De látszik rajta a fejlődés és mindennek ára van a linux használatának is ! Ha ismer valaki olyan embert akinek az xp ill. a vista azonnal működik 100%-an install után az szóljon, mert ilyen emberről én még nem hallottam :) (hiszen hiányoznak a driverek stb.) Sőt a birka xp-nek csak floppyról lehet beadni a drivert ! Kinek is van a gépében 2008-ban floppy ???? Ehez képest a Mandrivának akár install közben is belehet gyógyítani a drivert akár a binárist is !!! Az Ubuntunak is belehet ? Én próbálkoztam de esélyt se ad rá :( !
Szóval összefoglalva az Ubuntu is egy linux, amihez egy kicsit tanulni kell és természetesen nagyon jól lehet használni, egy kis tanulás és utánajárás után !
Nekem a windows mellet mindig van 2-3 linux is a gépemen ! A Mandriva az lap és mellette nézegetem a többit :)
Sok sikert és jó tanulást és keresgélést mindenkinek !
Üdv !