gemespetiPeti :)
szerintem nem volt egészen világos, amit itt mondani próbáltunk.
"ha kérdez az ember, azt úgy kell tegye hogy aki segíteni akar annak legyen esélye megtenni :)"
ha én a TE segtségedet kérem, pl: "az ubuntum felismerte az egeremet, de a videokárnyával vannak a problémáim" Te hogyan próbálnál segíteni nekem? Kérdeznél. Sokat. Na most az itt segítgető emberek a segítséget a szabad idejükben nyújtják, így szerintem jogos az elvárásuk, hogy adott esetben ne kelljen nyomozniuk a körülményeket. Valószínűleg emiatt ignorálják a fórumtémád a szakértők. Én nem értek a linuxhoz (még) de éppen az tetszik benne, hogy mindig vannak akik próbálnak segíteni, ha hagyod.
Tehát kérlek olyan részletesen írd le a problémát, amilyen részletesen csak tudod. Ha nem tudod, hogy mi a releváns, akkor nyugodtan írj le mindent, ami eszedbe jut. Írt-e a rendszer bármit a szkennerről? Valamilyen formában érzékeli-e, hogy itt egy másik eszköz vagy funkció is van? Milyen dokumentációan miket olvastál? Milyen segédprogrammal próbáltál szkennelni? Hibaüzenetet ír? Rosszul szkennel? Füstöt ereget az eszköz, vagy hogyan vizualizálódik Nálad a "probléma" :)?