SevoirEpson stylus sx 100 szkenner-nyomtató. Ibex oprendszer, USB-s.

szia gemespeti http://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/spc/DL2.do Az epson hivatalos támogatási oldalán letölthető "linux driverben" (a zipben csak egy html volt linkekkel) található címen kisebb teszt kitöltése után a fenti oldalra irányít a külsős driverfejlesztő cég lapja. Alján a Hardys nyomtató driver, illetve még lentebb info, hogy a scanner nem támogatott. De hogy ezzel mit is kéne bűvészkedni, azt majd a guruk megmondják.

gemespetia fenti link már nem megy... nyomtatni sem tudsz most rajt ha csatlakoztatod (a szkenner ezek szerint akár jogosan nem megy, mert nem támogatott)? én eddig három féle nyomtatót csatlakoztattam és mind ment elsőre Hardy alatt. Igaz azok HP készülékek voltak azoknak kiemelkedő a támogatása, de az Epson se egy két napos nevenincs márka... egy próbát megérne. ha meg már próbáltad miért nem írtad ide a tapasztalatokat? az hogy segítenek nem azt jelenti hogy mindent megcsinálnak Helyetted. a fórumtémád - ha eddigi formájában nevezhetjük annak - kissé hiányos információkkal indult el.

Én 1 Canon IP 3000 fejhalál után vettem 1 Brother DCP-150C multifunkcióst működik van linux támogatás. http://ubuntu.hu/blog/hofeher/brother-multifunkcios-nyomtato

fuloprhttp://avasys.jp/hp/menu000000500/hpg000000442.htm Remélem ez még ok lesz, mire megnézitek. Az all-in-one szekcióban szerepel a keresett modell. De tény, hogy egyáltalán nem nehéz ráakadni. Magam is sokszor ellentmondásba kerülök segítségnyújtáskor: próbáljam megoldani más helyett és következő alkalommal az illető ugyanúgy meg lesz lőve, vagy próbáljam a problémamegoldási készséget fejleszteni, akkor meg nem értik az emberek, hogy "Mi ez a komédia/IQ teszt???" de szumma: Akin látod, hogy próbálkozik, nem csak ül ölbe tett kézzel, annak szivesebben segítenek mások is.

fuloprén sem úgy értettem, hogy akkor most leszúrok bárkit... honnan lenne nekem ahhoz egyáltalán jogom? meg egyébként sem ez a cél! hanem hogy segíteni tudjanak annak akinek problémája van. csak azért tettem szóvá, hogy azért az legyen tiszta, hogy a segítség kérésnek is van munka vonzata. sokszor sokáig tart mindent idemásolni, leírni mindent, összeszerkeszteni, de ha kérdez az ember, azt úgy kell tegye hogy aki segíteni akar annak legyen esélye megtenni :)

fuloprValó igaz, hogy kevés időt töltöttem az utóbbi napokban vele, bocsánat is érte. Szóval a tapasztalatom az, hogy az Ibex pillanatok alatt telepítette a nyomtató-drivert. Tehát a támogatottsággal nyomtatóilag nincs probléma. Csak a szkenneléssel akadnak gondok. Bocs, hogy ezt nem említettem.

gemespetiPeti :) szerintem nem volt egészen világos, amit itt mondani próbáltunk. "ha kérdez az ember, azt úgy kell tegye hogy aki segíteni akar annak legyen esélye megtenni :)" ha én a TE segtségedet kérem, pl: "az ubuntum felismerte az egeremet, de a videokárnyával vannak a problémáim" Te hogyan próbálnál segíteni nekem? Kérdeznél. Sokat. Na most az itt segítgető emberek a segítséget a szabad idejükben nyújtják, így szerintem jogos az elvárásuk, hogy adott esetben ne kelljen nyomozniuk a körülményeket. Valószínűleg emiatt ignorálják a fórumtémád a szakértők. Én nem értek a linuxhoz (még) de éppen az tetszik benne, hogy mindig vannak akik próbálnak segíteni, ha hagyod. Tehát kérlek olyan részletesen írd le a problémát, amilyen részletesen csak tudod. Ha nem tudod, hogy mi a releváns, akkor nyugodtan írj le mindent, ami eszedbe jut. Írt-e a rendszer bármit a szkennerről? Valamilyen formában érzékeli-e, hogy itt egy másik eszköz vagy funkció is van? Milyen dokumentációan miket olvastál? Milyen segédprogrammal próbáltál szkennelni? Hibaüzenetet ír? Rosszul szkennel? Füstöt ereget az eszköz, vagy hogyan vizualizálódik Nálad a "probléma" :)?

Ennyivel később: 2 hónap

Az EPSON Stylus sx-100-as nyomtatóm nem nyomtat. Kis várakozás után azt kérdezi a ubi: lehet, hogy nincs csatlakoztatva? Mondom neki: dehogyis nincs. Az előbb nyomtattam win-ből. De meg sem hallgat. De most komolyan. Lefutott a gyári oldalról letöltött .install és mégsem nyomtat. Állandóan át kell mennem xp-be nyomtatni. Van erre megoldás szerintetek? Kérek szépen egy kis segítséget, ha valaki megszánna... egy guteprint drivert is feltettem, amit ajánlottak, de azzal sem megy. a tesztoldal feldolgozása 35%-nál megáll. az eszem is megáll... :(

Ennyivel később: 8 nap

deladapSzia! Nos ez a probléma még most is fennáll. Mostanában még nem néztem utána, hogy van-e újabb megoldás. Ha találsz valamit, akkor írd be ide, hogy okuljunk.

• mmg válaszolt erre.

gemespetiNekem a nyomtatót a köv. módon sikerült beüzemelni: Az /usr/local/EPAva/printer/snx100 könyvtárban található ekpdrc_snx100 elnevezésű fájlt be kell másolni az /etc mappába ekpdrc néven. Ezután /usr/local/bin-ben lévő ekpd-tool- al beállítani. Jelenleg nálam így működik a nyomtatás, de a szkennelésre még nincs orvosságom. Remélem tudtam segíteni! Üdv!

mmgKÖszi a segítséget, hamarosan megnézem, hogy beválik-e!

mmgSzia! Az "/usr/local/EPAva/printer/snx100"... könyvtár nálam nem létezik. Biztos ez az elérési útvonal?

• mmg válaszolt erre.

gemespetiSzia! Telepíteni kell az www.avasys.jp oldaláról a meghajtót ( azt hittem ez már megvan!) Ha telepíted megcsinálja a kérdéses könyvtárat, csak nálam nem tette be az /etc könyvtárba az ekpdrc_snx100 fájlt ekpdrc- re átnevezve.

mmgSzia! Az adott helyről 2 file-t lehet tölteni. Az egyik telepszik, a másik (common) duplaklikkre nem. Azt is fel kell rakni? És, ha igen, hogyan? Előre is köszi!

• mmg válaszolt erre.

gemespetiÉn ezt töltöttem le: pips-snx100-ubuntu8.04-3.5.0-CG.tgz. Kicsomagolod, lesz benne egy pips-snx100-ubuntu8.04-3.5.0-CG.install elnevezésű fájl, ezt root- ként telepíted terminálból, vagy krusader- ben. Szerintem ennyi elég lesz + amit fentebb leírtam a fájl másolgatásról.