Hello!
Tudom, hogy kb. ezerszer lecsengett a téma, de egyszerűen nem találtam megoldást arra, hogy az atheros wifit működésre bírjam (ez már a 8.04-ben sem sikerült, de itt azt ígérték, hogy majd automatikusan működni fog, ami persze nem igaz).
Tehát a környezet:
ASUS X50RL notebook, benne egy atheros wlan kártya (ar7000-es széria) lspci szerint:
02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
Működésre teljesen képtelen. Elolvastam vagy ezer bejegyzést ezen a fórumon és még vagy ennyit a weben. Találtam leírást itt is (atheros wifi leküzdve v vmi hasonló a címe), de ott pl. a driver linkje rossz és a sourceforge.net-en csak egy driver van, ami használhatatlan (a meglévő fájlokat is letörölte, amellett, hogy nem települt). ndiswrapper szóba sem jöhet, mert a windowsos drivert simán csak nem indította el.
Megpróbáltam keresni hozzá speciális drivert (mint pl madwifi-ng-valami verzió.tar.gz), ami régebben elérhető volt, de most már nem az - megjegyzem azzal sem tudott csatlakozni (iwlist scanning rögtön megállt, hogy nincs eredmény).
A hardvertesztek látják, de az iwconfig nem... A drivert megnéztem az eszközmeghajtóknál és VAN! Érthetetlen.
Ha tud vki segíteni, előre is köszönöm.