d_regazért mer először: & sudo su - utána: # echo 1 > /sys/devices/platform/asus-laptop/wlan végül: # exit Ez azért van, mert a sudo csak a "> < | &" jelek előttre érvényes...

husyHali! Nekem is elment egy csomó időm vele, hogy Asus X50R laptopomon belőjem az Atheros wifit. A gond szintén azzal volt, hogy nem tudtam bekapcsolni. Van egy rendes kapcsoló, azt ki és bekapcsolva csak felvillant a wifi ledje. Az Fn+F2 pedig szimplán nem működött. Nekem ez segített: http://wiki.eeeuser.com/getting_ubuntu_8.04_to_work_perfectly#wifi_hotkeys (az All hotkeys részben van egy file, amit le kell tölteni, kicsomagolni és futtatni az install.sh-t) Ja, és most is rendszer elindulása után ki és be kell kapcsolni az oldalsó gombbal a wifit. Remélem, segít! Rénsámán

én így tettem fel, és működik: sudo update-rc.d -f linux-restricted-modules-common remove Let’s make sure you have the right wireless adapter run this command in Terminal: lspci | grep Atheros If the result of that command is something like this: 05:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01) This solution might also work for your wireless chipset so feel free to try it but no guaranty’s there. First Let’s make sure we are on the desktop in Terminal: cd ~/Desktop Then let’s download the new driver (in Linux mostly called Module): wget -c http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/compat-wireless-2.6.tar.bz2 Now untar: tar xvf compat*.tar.bz2 Go into the directory: cd compat* Let’s install the new Module: First get the build-essential package installed: sudo apt-get update && sudo apt-get install build-essential Then run the following: make sudo make install sudo make unload sudo make load The sudo make load command might produce some errors don’t worry about this it loads the ath5k module just fine. Now reboot you’re box. You should have wireless after rebooting just run: iwconfig The result could look like this: lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wmaster0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:”linksys” Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:16:B6:AA:AF:58 Bit Rate=24 Mb/s Tx-Power=27 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2352 B Power Management:off Link Quality=93/100 Signal level:-43 dBm Noise level=-103 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 pan0 no wireless extensions. If so then you can now configure your wireless settings please don’t forget to post a comment below to tell us it worked. If there is no wlan0 and you have to run the make load command every time you boot then this might be because the ath5k module is not loading on boot. In this case run this command: echo ath5k | sudo tee -a /etc/modules This will add ath5k to the modules to be loaded at boot. Thank you HL for figuring this one out. If it didn’t work then please post a comment below include the results of the following commands: uname -a

Ennyivel később: 18 nap

szotaA válaszokat mindenkinek köszönöm. A wifim még mindig nem csatlakozik sehová. A madwifi nem is működik, a driver manager sem tud róla semmit telepítés után. A harcsa féle szkriptet ki sem mertem próbálni, mert acerhez írta. A hosszú leírás a wireless.kernel.org-ról eee pc-hez való megoldást kínál (legalábbis úgy tűnik, hogy a honlapon ez van). A linux-backports-modules-intrepid telepítése után úgy tűnik, hogy van wifi, de nem működik, ahogy az ubuntu telepítése után kapott driver sem, tehát valószínűleg az sem igaz, hogy ez mindenkinek van. Az echo 1 > /sys/devices/platform/asus-laptop/wlan megoldást pedig természetesen már az első írás probléma után megpróbáltam rendszergazdaként a fájl vimmel szerkeszteni, de nem lehet. Különös, hogy a wifi gombjának ki és bekapcsolgatása után egyszer (azután soha többet) volt vezeték nélküli hálózati kapcsolat, de valójában ekkor sem. Megjegyzés: ha a rádiótornyot ábrázoló ikon mellett van a wifi ledje, akkor az az operációs rendszer elindulása után, még sohasem világított.

Megoldás. Az Atheros wifi egyszerűen nem működik. Ennyi kínlódás után megpróbáltam az ndiswrapper-t is és biztosan állíthatom, ha ezen a laptopon akarja valaki használni ubuntu alatt, annak nem fog működni. Megjegyzem, hogy fáradtságot nem kímélve feltettem rá egy WinXP-t, csak hogy lássam, hogy egyáltalán szóra bírható-e és kiderült, hogy igenis működőképes. Egyszer talán, egy másik kernelben vagy valami más meghajtóval... A megoldás tehát: vásároltam egy usb wifi adaptert (az én modellem a TP_LINK TL-WN321G), eltávolítottam az összes szemétre való wifi drivert (madwifi, linux-backports-modules-intrepid, winxp), ujraindítottam, bedugtam a csatlakozóba az új wifit és azonnal csatlakoztam a routerhez. Ezt a bejegyzést is ezzel a kapcsolattal írom. Ez szégyen. Szégyellje magát az ASUS és az ubuntu is és szégyellje magát az összes hardver gyártó, aki a termékeihez való konfigurációhoz nem biztosítja a lehetőséget operációs rendszerek (és nem csak tamagocsi) alatt. Az ASUS-t annyira megutáltam, hogy soha többé nem veszek tőle semmit.

Ennyivel később: 3 hónap

tifakoshttp://ubuntu.hu/forum/hardverek/810-asus-x50rl-notebook-atheros-wifi

tifakosok már csak annyi a gond hogy nem tom bekapcsolni a wlan-t mert egy gomb kombinációval lehetne de azt nem ismeri. nem lehet valahogy azt elérni hogy mindíg be legyen kapcsolva?

tifakos echo 1 > /sys/devices/platform/asus-laptop/wlan Ezt kel beírni root-ként a bekapcsoláshoz a terminálba. Ha mindig akarod,az etc/init.d könyvtárba be kell másolni, meg kell adni a jogosultságokat, + az rc2-be ( az is itt van) kell azt hiszem ugyanezt bele tenni.Nálam így mindig bekapcsol.

Helló mindenkinek! Frissen telepítettem laptopomra az ubuntu 8.10-et és egy olyan problémával találkoztam amit egyedül nem tudok megoldani! (laptopom: asus x50r) A probléma az hogy nem ismeri fel a wlan kártyát és így sajnos csak kábellel tudok netezni, ami a suliban elégzavaró pláne hogy csak wifi van.... Aki tud legyen kedves segíteni! Előre is köszönet!

Ennyivel később: 23 nap

Dshaikérek egy kis segítség! pontosan mit, milyen sorrendben kell beírni? és akkor nem is kell installnom semmit?

Ennyivel később: 13 év