DcNdrewElveszett? Meg sem volt! :-) Amúgy nem bírtam cérnával, telepítettem gnome-ot, és így egyből rájöttem, hogy egyszerűen nem volt publikus a nyomtató... Végülis a feladat ezen része megoldást nyert, csak az a kár, azt sajnálom, hogy nem tudtam mindezt kattintgatás nélkül megoldani.
"Engedélyezett IP-k" abból az egy szempontból nem lett volna jó, hogy nyomtatni mindenféle idetévedt embernek jogosultsága kellett volna, hogy legyen (értsd, nem az állandó itthon tartózkodó gépeknek, hanem olykor elég sokan vannak itt olyanok, akik a saját gépükről kell, hogy nyomtassanak).
Mivel már elég sokmindent farigcsáltam a "szerveren", nem szeretném, ha ez kárba veszne, ezért kérdem: a gnome az összes mindenségével együtt minden probléma nélkül eltávolítható-e?
Nem tudom, mikor tudom folytatni (meglehetős időhiányban szenvedek), de a következő nagy lépés a megosztott szkenner kérdése lesz. Ubuntu tudja kezelni, azzal probléma nem lesz, csak azt nem tudom, hogy távoli gép tudja-e majd úgy használni, mintha az övé lenne?